06 Ocak 2019 - Pazar

Yatırım değil, vaat kenti

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yetersiz iş  alanları ve istihdam yoksulu Batman, işsiz ordusuyla işsizliğin Başkenti olmaya devam ediyor. Karaman, Bursa, Gaziantep ve İzmit’te çalışacak eleman bulamazken, Batman’da işsizler kahvehane ve internetleri mesken tutmuş durumda. Ekonomik krizin baş gösterdiği esnafın, çiftçinin ve emeklinin artık geçinemez hale geldiği bu ortamda hükümet bile yatırımlarını ağır aksak bir şekilde sürdürdüğü gözler önünde. Hal  böyleyken yerel seçimin yaklaşmasıyla  vaatler furyası da devam ediyor.

Yıllardır yatırım kenti değil de, vaat kenti olan Batman’da geldiğimiz noktaya bakın. Batman Belediyesi’nin son dönemlerde yaptığı hizmetlerin dışında kente ne kazandırıldı ki? Kent için büyük öneme sahip projeler yine reklamlarda kaldı. Batman’ın kangren yarası olan ve 40 yıldır vaatlerde kalan İluh deresi başta olmak üzere,Yeni hastane, Havamania, Organize Sanayi Bölgesi,Tıp Fakültesi, Uçak sefer sayılarının yetersizliği gibi onlarca sorun. Evet, Batman koca bir yılı daha geride bırakırken vaat edilen ama gerçekleşemeyen onlarca sorunun ardından  onlarca soruna çözüm bulunamazken, yeni seçim vaatleriyle karşı karşıyayız.

DEĞİŞMEYEN BAŞLIKLAR

Yurt genelindeki Toplum Yararına Programlar kapsamındaki  2 bin kişilik geçici kadroların  Ocak ayında verileceği, boğulma vakalarına karşı okullarda havuz ve yüzme eğitimi projeleri, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin bitimi, yeri belli olmayan 300’mü, 500 mü yeni hastanenin Sağlık Bakanlığı ile görüşmeleri ve temeli bile olmayan bu hastanenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi ve hatta bu hastanenin Tıp Fakültesi’ne dönüştürülebilmesi çalışmalarının vaatleri veriliyor.

ÇEVRE İLLERİ TAKİP EDER OLDUK

70 ve 80’li yıllarda bölgenin en haraketli ve canlılığıyla bilinen Batman  çevre illere gıda başta olmak üzere bir çok alanda hizmet vermekteydi. Yıllar geçtikçe bu haraketliliğini de kaybeden Batman artık kaderiyle baş başa… Çevre ve bölge illeri bu kenti hep geride takip ederken  Milletvekili ve bürokratları sayesinde kentlerinde inanılmaz yatırımlara imza  atarak Batman’la aralarına büyük mesafeler koydular. Artık Batman çevre illeri hep geriden takip eder oldu. Sanayi, eğitim ve turizm kenti olamayan 600 binli Batman vaat kenti olmaya devam ediyor. Kocaman bir yılı geride bırakıp ‘sorunların takipçisi olacağız’ demekten başka ne yapıldı?

Her alanda önü açık Batman artık yatırım istiyor, vaat değil…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları