16 Temmuz 2023 - Pazar

Emekli yine mağdur ve Batman turizmi

Emekli yine mağdur ve Batman turizmi

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son zamanlarda durmak bilmeyen enflasyon ve zamlar  herkesin hayatını daha da zorlarken emeklinin hayatını ise daha da çekilmez hale getirdi. Yüksek enflasyon, akaryakıt, döviz ve enerji fiyatlarının ateşinin bir türlü düşmemesiyle birlikte daha da zorlaşan hayat orta gelirli diye hitap edilen kesimi ortadan kaldırırken herkesi dar gelirli tabakasına koydu. Seçim dönemi öncesi EYT'liler için büyük bir iddiada bulunarak, ''Seçimi kaybetsek bile EYT'ye evet demeyiz” diyen iktidar ne yazık ki işine geldiği gibi hareket etmeye devam ediyor.

Ard arda gelen zamlara karşılık asgari ücret ve memura yaptığı zamların da buhar olacağını bilen iktidar bir kez daha emekliyi mağdur etti. Verilen maaşlara hiç bir çalışanın gücünü alım gücünün kalmadığı hepimizin malumu. Önceleri markete giden bir vatandaşın sepetini tepeleme doldurmasına rağmen tutarının sadece 250 ve 350 lira tuttuğu o sepeti bu günlerde 3 bin 500 veya 4 bin lirayla doldurmanız bile imkansız hale gelmişken, sadece büyük şehirlerde değil, Batman ve Güneydoğu'nun herhangi bir ilinde bile 8 bin liradan aşağı kiralık ev bulunmaz hale gelirken emeklinin kök maaş üzerinden yüzde 25’lik bir artışı nasıl uygularsınız?

Alında buna o kadar eminim ki, hiç kimseye ve hiç bir şeye zam yapılmazsa insanlar daha mutlu olacaktır. Geçmişte emekliye yaptıkları seyyanen zammın aynısı şimdi de memura yapıldı. Kısa bir süre sonra bu zammın da buhar olacağı hepimizin malumu. Kök maaş üzerinden hesaplanan ve toplamda yine 7 bin 500 lira alan bir emekli nasıl geçimini sağlar? Bunu kestirmek gerçekten akıllara durgunluk verecek türden! Bütçe açığını sadece vatandaşın cebindeki paralarla kapatmaya çalışan bir yöntemin de çözüm olmadığı yine en büyük gerçek. Emekliyi sadece tek başına yaşayan elinde bastonuyla hayata bağlanmaya çalışan bir birey olarak gören, tatil, yeme-içme, giyim ve hiç bir sosyal hakkı olmayan olarak tanımlayan bir görüş elbette emekliye 7 bin 500 lirayı bile çok görür. Çarşı-pazardaki fiyatlara sadece bakınan ve hiç bir ihtiyacını alamayan emekli ne yazık ki yine mağdur edildi.

BATMAN TURİZMİ

Yeni bir tatil ve yaz sezonu başlarken tatil beldeleri yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Özellikle kıyı şehirlerindeki otellerin doluluk oranları yüzde 100’e  yaklaşmış durumda. Yurdun bir çok ilinde turizm hareketliliği alabildiğine canlı bir hal alırken biz kent olarak yerimizde saymaya devam ediyoruz.

Elbette şunu diyebilirsiniz ya biz turizm beldesi miyiz? Elbette bir kıyı kenti değiliz ama bölge ve kent olarak tarihi 12 bin yıllara dayanan ve bir çok medeniyetlere başkentlik yapmış Hasankeyf'in yanı sıra tarihi ve kültürel onlarca manastır, kilise ve tarihi dokulara sahip bir belde konumundayız.

İnsanlığın ve uygarlığın beşiği olan bu topraklar ne yazık ki ilgisizlikten hep göz ardı edilmekte. Televizyon ekranlarından izlediğimiz kadarıyla geçen yıl yerli ve yabancı turist sayısında rekor kıran Karadeniz bölgesindeki şehirler daha şimdiden binlerce turist ağırlamaya başladı bile. Sezonun yeni başlamasına rağmen günde 35 uçağın iniş yaptığı Trabzon havaalanını daha da yoğun uçak trafiği beklemekte.

Yanı başımızdaki komşu iller Mardin, Diyarbakır ve Midyat ilçesi bile binlerce turist ağırlarken tarih hazinesi Batman ne yazık ki yine sessizliğe bürünmüş halde. Umudumuz şantiye halindeki Hasankeyf'in bir an önce tozlu ve dumanlı bu ortamdan kurtulup, turizmle anılması.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları