18 Ağustos 2019 - Pazar

Batman mı, Paris mi ?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman kent merkezindeki bazı bölgelerdeki ev ve işyeri kira bedelleri dudak uçurtacak düzeyde. Astronomik rakamlardaki aylık kira bedelleri vatandaşları şaşkınlığa itiyor. Kent nüfusunun 600 binlere dayandığı sanayi, tarım, eğitim ve turizmin olmadığı Batman'da ev ve işyeri kiraları fahiş rakamlarda. Başta Turgut Özal Bulvarı ile Gülistan caddesindeki en ufak işyerlerinin kirası 6 ila 20 bin TL. arasındaki seyrine yeni alanlar da eklendi.

Gültepe ile Çamlıtepe semtlerinde peş peşe açılan lüks cafe ve mekanların ardından bu bölgedeki dükkanların kiraları da astronomik rakamlara ulaştı. Dükkanların ortalama kiraları 10 ila 30 bin TL. arasında pazarlanıyor. Tabiki bu rakamlar yıllık değil, aylık kiralardır.  Ekonominin batık, işsizliğin başkenti olan Batman'da lüks ve sefalet bir arada yaşanıyor.

Kentin en hareketli cadde ve kavşaklarında lüks arabaların yanı sıra yeni alanlardaki daire fiyatlarının 500 ila 600 bin TL’lik  fiyatları akıllara durgunluk veriyor. İstihdam ve yatırım yoksulu Batman'daki üretimin olmadığı tamamen tüketim şehri olmasına rağmen daire fiyatları, ev ve işyeri kira fiyatlarını duyan vatandaşların sitemi büyük. Dudak uçurtan kira ve daire fiyatları, “Batman'da değil, Paris'te mi? yaşıyoruz” sorusunu akıllara getiriyor.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Şehir Merkezi Gültepe ve Çamlıtepe mahallesinde başı boş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor. Batman'da uzun süreden beri önlem alınamayan başıboş köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Çamlıtepe ve Gültepe mahallesinde sürüler halinde dolaşan köpekler, vatandaşları korkutuyor.

Birçok mahallede de cirit atan başı boş köpeklere karşı ilgililerin duyarsız kalmasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, yetkililerin soruna bir çözüm bulmasını istediler. Çocukların köpek saldırılarına maruz kaldığını ifade eden semt sakinleri, “Mahalleler arasında sürüler halinde dolaşan köpekler, gece evine giden vatandaşlar için tehlike arz etmekte. Bu soruna yetkililerin köklü bir çözüm bulması gerekmektedir. Aksi halde yaşanacak bir olayın hesabını kim verecek” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları