24 Ağustos 2024 - Cumartesi

REKLAM VAR, HİZMET YOK!

REKLAM VAR, HİZMET YOK!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Günümüz elbette teknoloji çağı. iletişimdeki yeni gelişmeler deyimi yerindeyse akıllara durgunluk veren düzeye ulaşmış bir hale geldi diyebiliriz. Daha bir kaç yıl önce bir çok ev ve işyerinin olmazsa olmazı olan manuel telefonlar ve radyolar, plaklar, mobil telefon,  telsizler bunun gibi daha onlarca cihaz bir anda tarihin raflarına kalktı bile. Daha bir kaç yıl önce iletişim aracı olarak üretilen cep telefonları bir anda dünyanın bir çok noktasına yayıldı. İster görüntülü, ister sesli yanıtla birlikte dünyanın diğer ucundaki yakınının veya akrabanızla sizi yüz yüze buluşturuyor. Gerçekten de güzel gelişmeler bunlar. İnsanoğluna teknoloji artık yetersiz geliyor. En son yapay zeka ile nelerin yapılabildiğine şahitlik eder bir gündemi yaşamaktayız.

Dünyada bu hızlı gelişmeler yaşanırken ülkemizdeki bir çok kamu, kurum, devlet bankaları ve özel sektördeki hantallığa seyirci kalmak gerçekten vatandaşları çileden çıkaracak türden! Reklamı yapılan onlarca bankaya ve benzeri kuruma gittiğinizde sizi karşılayan memurun sizi başka birine yönlendirmede uzman olduğu kadar hiç bir şeyde tecrübeli olamaz. Etten, püften sebeplerle sizi bir sonraki güne yeniden kuruma davet etmeleri zaruri bir hal almış gibi.

Konforlu mekanlarda dönerli koltuklarda sabah kahvaltılarından akşam davetlerine kadarki programlarını anlata anlata bitiremeyenler öğlen arasına saatler kala mesai saatinde bile yemek siparişi verme telaşında. Biz bunları anlatırken bire bir yaşadığımız ve hayretle izlediğimiz manzaralar ne yazık ki. Şunu da ifade etmek isterim ki bu olumsuz tablonun yanında işini layıkıyla yapan çalışanlarında olduğunu belirtmek istiyorum. Kısacası konforlu ortamlarda yıllardan bu yana git-gel olayının bitmediği, görevi başındayken sosyal medya hesaplarından gözlerini alamayan, geyik muhabbetleri ve bilgisayar oyunlarından çalışmaya fırsat bulamayan farelerin çoğunlukta olduğunu ifade etmek isterim.

TELEFON OPERATÖRLERİ YETERSİZ

Nüfusu 650 bin olan Batman'da ne yazık ki bir çok telefon operatörü yeterli düzeyde hizmet sunamıyor. Bu markaların isimlerini yazmaya gerek yok ama kentin bir ucundan diğer ucuna kadar Batman merkezde cep telefonlarındaki hizmet kalitesinin çok düşük olduğunu ifade etmek isterim. Kentin kırsalında bu aksaklıklar yaşansa belki de normaldir derdim.

Alt yapı veya baz istasyonlarının yetersizliğinden kaynaklanan şebeke sorunu Batman çarşı merkezden, Çamlıtepe, Gültepe semtlerinden tutun da kentin Karşıyaka, Seyitler Mahallesi, 19 Mayıs, Kısmet, İpragaz gibi bir çok mahallesinde bile yaşanmakta.

Günden güne yükselen tarifeler karşısında verilen hizmet ne yazık ki bu operatörlerinin ayıbı olmalı. Televizyonlardaki şatafatlı reklamların sadece görüntüden ibaret olduğu sahalarda ise durumun tam tersi olduğunu da ifade etmek isterim. Günden güne gelişip büyüyen Batman'da hizmet eksiklilerinde ne yazık ki iletişimde de yaşandığını ifade etmek istiyorum.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları