27 Temmuz 2024 - Cumartesi

SOKAK HAYVANLARI VE KAPANAN BİK ŞUBELERİ

SOKAK HAYVANLARI VE KAPANAN BİK ŞUBELERİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Sokak hayvanlarının korunması ve bakımı gündemden düşmezken düzenlemenin tüm hızıyla devam etmesi hepimizin malumu. Sokak hayvanlarına yönelik teklif ülkeyi adeta ikiye böler hale getirdi. Elbette kimi her canlıyı sever, kimi sevmez. Kimi kediyi-köpeği, kimi doğayı sever. Kimseye hiçbir şey, sevdiremezsiniz herhalde. Kimi siyahı, kimi beyazı sevdiği gibi. Elbette canlıya ve doğaya zarar veren herkesin de karşısında olmamızın gerektiğini ifade etmek isterim.

Son yıllarda gündemimizden düşmeyen Batman ve bölgede yakılan anızlarla birlikte içerisinde ölen daha doğrusu öldürülen milyonlarca canlıyı katleden, doğayı kirletenlere göz mü yumulmalı? Batman'da büyüyen ve her sokağını avucumun içi gibi bilen biri olarak Batman'da sokak hayvanlarının birini öldürdüğüne rastlamadım. Gördüğüm kadarıyla insanlardan şiddet gören sokak hayvanları ilgisizlikten adeta iskelete bürünmüş bir halde olmaları. İnsanların hep taşladığı ve bu canlının da Yüce Rabbimiz tarafından yaratıldığını unutmalarıdır.

Eğer cadde ve sokaklar güvenli değil derseniz buyurun size geçtiğimiz hafta Bingöl'de yaşananlara. Bu tehlikeler görülmezken sadece hayvanlar tehlikeli görülmekte. Bıçaklı saldırganın 4 kişiyi öldürdüğü 4 kişinin yaralandığı son bilgiler arasında. Bağımlılıkla mücadele çok düşük seviyelerde iken, uyuşturucu konusunda neredeyse tüm şehirlerde rekor seviyelerde iken, Batman ve benzeri kentlerde ardı arkası kesilmeyen intiharların sebebi araştırılmaz iken sokak hayvanlarını uyutmakta neyin nesi?

Köpeği-kediyi gören adeta öcüyü görmüşe dönüp hemen saldırıya geçiyor. Bir avuç suyu bile bu canlılara çök gördüğünüz gibi çocuklarınıza sınırsız ikramlar sunuyorsunuz. Allah'ın insanoğlu için yarattığı canlara tahammül edememenin de bir hesabı olacak elbette. Kuduz ve hastalıklı olan hayvanları rehabilite etmek yetkililer ve Belediyelerin görevidir. Bu konuda güzel çalışmalar yapan onlarca Belediye çalışmalarını aralıksız devam ettirmekte. Bir kedinin bile açlık ve susuzluktan miyavladığını gören ve onları tekmeleyen insanlara ne demeli? Ama vicdan ve merhamet sahibi olmayan birilerine ne deseniz yine değişmeyecek.

Lüks hayatlarından, şatafattan taviz vermeyen birileri bir kedi ve köpeğe bir suyu bile çok görüyorsa sözün bittiği yere gelmişiz demek. Eğer Köpeklerin çoğalmasını istemiyorsanız öncelikle merdiven altı yüzlerce cins kedi ve köpek üreticilerine göz açtırmayarak bu işin önüne geçsin. Doğal ortamlarını tamamen yok ettiğimiz bu canlıları da yaratan birinin olduğu unutulmamalı. Kısacası bu günün yarını olacağı da şüphesiz. Herkes işine geldiği gibi ve birileri istiyor diye destek vermemeli bu kıyıma. Can almanın vebalinin büyük olduğu hepimizin malumu. O hesap gününde kimsenin de arkanızda olmayacağı kesin ve nettir.

GERİ ADIM YOK!

Ekonomide yaşanan sıkıntılar ne yazık ki yerel basını bitirme noktasına getirdi. Konuyu daha öncede sizlerle paylaşmıştık. Sadece ilan ve reklam gelirleriyle ayakta durmaya çalışan basın sektörü artık nefes alamaz hale gelirken sektörde istihdam edilen binlerce çalışanın da artık işine son verilecek.

Gazetelerden tasarruf olamayacağını dile getiren onlarca Basın Derneği, Federasyonlar ve Milletvekillerinin TBMM'de dillendirdiği konudan geri adım atmayan iktidar şimdide 13 ildeki Basın İlan Kurumu Şubelerini kapatmaya gidiyor. Malumunuz geçtiğimiz ay başlayan tasarruf tedbirleri yerel basını kapatmaya zorlarken (BİK) Basın İlan Kurumu Şubeleri de tek tek kapanmaya gidiyor. 13 Şubenin kapatılmasıyla sektörün kapanmayla karşı karşıya olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Güzel haftalar dileğiyle.

#
Yorumlar (1)
Ali
28.07.2024 11:14
Selam nedim çok güzel konuya parmak bastın sadece kendim doğma büyüme bakmalıyız sokağını çakallar la dolmuş açıktan tüm mah.ahtapot gibi çünlamışlar bunla devlet dediğimiz hükümeten destek almıyorlar sa bu kadar çok açık yapmazlardı diğer mahller de duru
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları