06 Temmuz 2024 - Cumartesi

VAZGEÇİLEMEYEN ALIŞKANLIKLAR VE DENETİMSİZLİK

VAZGEÇİLEMEYEN ALIŞKANLIKLAR VE DENETİMSİZLİK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte ne yazık ki on yıllardır süren bölgenin vazgeçilmez alışkanlıkları yeniden kentimiz ve bölgemiz gündeminde. Ülke genelinde yaşanan yangınlarla birlikte Bayram sonrası yani önceki hafta Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan anız yangınları sonucu 15 vatandaş, yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvan ve milyonlarca canlı yakılan anızlar sonucu hayatını kaybetmişti. Her yıl adeta gelenek haline gelen ve bölgenin kaderiymiş gibi yakılan anızlarla birlikte büyük mal ve can kayıpları yine ciğerimizi yakmıştı.

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte Batman ve bölgemizdeki bir çok vilayette anız yangınlarının yanı sıra bizleri en çok üzen diğer konuların başında boğulmalar da gelmekte. Her yıl onlarca canın kaybedildiği Batman ve ilçelerde bu vakaların da ardı arkası kesilmiyor. Bu konuyu Batman'daki yerel basın gündeminden düşürmezken çeşitli bazı STK'larda konuyu sık sık gündeme taşımakta. Yetkililerin, STK'ların onca çabasına rağmen ne anız yakmalarda, ne de boğulma olaylarında düşüşler yaşanmıyor.

Daha geçtiğimiz günlerde yine Batman'ın dört bir yanında anız yakmalar devam etti. Yanı başımızdaki Kocalar ve Akuba köyündeki yangınlar zorlukla kontrol altına alınabilinirken bu alanlardaki binlerce canlı yine cayır cayır yanmaktan kurtulamadı. Düğün sezonu olarak bilinen yaz aylarında yine her zamanki görüntü ve rahatsızlıklar! Bir çok düğün salonunda sona eren düğün töreninin ardından kent merkezinde atılan düğün konvoylarının korna sesleri ve havai fişeklere ne demeli? Elbette yaşanan her güzel anı ve mutluluğa bizlerde seviniyoruz. ancak gece yarısından verilen bu rahatsızlığa neden göz yumulduğuna da anlam vermek mümkün olmadığının altını çizmek istiyorum.

Batman varoluşundan bu yana hızlı gelişimine devam ederken ne yazık ki hak ettiği yatırımları da alamadı. Özellikle bunaltıcı sıcaklardan dolayı adeta bunalım geçiren genç ve çocuklar nerede soluklanacak diye yatırımlar yapıldı mı bu kente? Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip bu şehirde kaç yüzme havuzu var?

Yetkililerimiz istatistikler konusunda elbette bizlerde daha deneyim ve tecrübeliler. Batman'daki genç nüfusa göre yüzme havuzlarının yetersizliği ise gözler önünde. Batman'a atandığı günden bu yana sahada olan Valimiz sayın Ekrem Canalp ve kenti avucunun içi gibi bilen AK Parti Milletvekili sayın Ferhat Nasıroğlu da kentin bu sorunlarını ciddiye almalı. Elbette bu konu sadece Canalp ve Nasıroğlu'nun gündeminde değil. DEM Parti, HÜDA PAR, STK'lar ve kentin tüm dinamiklerinin öncelikli gündem maddesi olmalı.

PİYASALARDA DENETİM YOK

Artan maliyetler ve istikrarsız piyasalar vatandaşın yaşamını olumsuz yönde etkilemeye devam ederken ortamı fırsata çevirenlerde haksız kazançla vatandaşın sırtına binmeye devam ediyor. Bu fırsatçılık elbette sadece Batman'la sınırlı değil elbette. Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da beyaz eşyadan, gıdaya, ulaşımdan giyime yani hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz her şeye keyfi zamlar! Gerekçe, yüksek kiralar ve yüksek maliyetler. Gün yok ki zam haberleri ve etiketleriyle karşılaşmayalım. Düşünün Batman gibi bir yerde 0,5 litrelik bir suyun fiyatı 10 lira. Bir çayın fiyatı 7 buçuk lira olabilir mi? Hem de bu fiyatlar lüks bir mekanda olsa yine olabilir derim. Kentin en sade ve sıradan bir kahvehane ve lokantasında oluyorsa buna şaşmamak elde değil. Ama sağlıklı düşündüğünüzde gayet normal karşılarsınız. Çünkü ne denetleyen, ne de hesap soran var. Kısacası herkesin işine geldiği gibi. Kim kime, dum duma.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (1)
Abdulhakim okan
07.07.2024 11:25
Valilik ve yoneticiler sadece sizin yazdiklarinizi kendilerine yok haritasi olarak secseler cozulmeyecek hicbir sorun kalmaz. Eneginize saglik
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları