05 Ocak 2020 - Pazar

Hastaneler yükü kaldıramıyor

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son yıllarda büyük göç alarak nüfusu 600 binlere dayanan Batman'da sağlık sektöründeki sıkıntılar gittikçe büyüyor.

BATMAN, BEKLEMEYE  DEVAM                    

Yaklaşık 50 yıl önce yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi birkaç yılda bir yapılan eklemelere rağmen ihtiyaca cevap veremiyor. Hastane koridorlarına girdiğinizde kalabalık bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Hastane koridorlarında doktor polikliniklerine ulaşmak bir hayli zor. Hasta yükünü  kaldıramayan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde  koridor ile farklı alanlara yapılan polikliniklerin dahi yükü hafifletemediği, koridorların bile zor geçildiği manzara hep aynı.

Batman Bölge Devlet Hastanesinin de son yıllardaki yoğunluk ve izdihamı gittikçe katlanmakta. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Ağız Diş Hastanesi ile Batman Bölge Devlet  Hastanesinin sağlık ekiplerinin özverili çalışmaları  bile bu yükü kaldıramaz hale getirdi. Son dönemlerde Batman Bölge Devlet Hastanesindeki bazı doktorların bu yoğunluğa dayanamayıp istifaları da gözlenmektedir.

Son 5 yıldır gündemde olan yer tespiti yapıldı, yapılacak,  ardından yer tespitinin yapıldığı 2020 yılının yatırım programına alınması gereken yeni hastane tartışmaları sürüyor. Sağlıkta bölgenin en çok sağlık yatırımına sahip olan komşu il Diyarbakır, Şehir Hastanesi için yer arayışına başladı bile. Türkiye'nin bir çok ili Şehir Hastaneleriyle birlikte istihdam ve sağlık turizmiyle gündeme gelirken, KADERİYLE  TERK EDİLEN  Batman yerinde saymaya ve beklemeye devam etsin.

Komşu il Diyarbakır’ın yerel gazetelerinden Tigris Gazetesi’nin Şehir Hastanesi ile ilgili 31 Mart 2019 tarihindeki haberini de sizinle paylaşmak istedim. “Diyarbakır’da şehir hastanesinin yeri 2020 yılında belli olacak. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, kentte şehir hastanesi yapımının Sağlık Bakanlığı’nın programı arasında yer aldığını, bunun için de 2020 yılında şehir hastanesinin yapılacağı araziyi belirleyeceklerini söyledi. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı iken Diyarbakır İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Cihan Tekin, yeni yılda yapacakları çalışmalar ve projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da yapılması planlanan şehir hastanesinin Sağlık Bakanlığının projesinin içinde bulunduğunu kaydeden Dr. Tekin, bu kapsamda kendilerinin yer belirleme çalışmaları içinde olduklarını bildirdi. Bin yataklı şehir hastanesinin en büyük öncelikleri olduğunu ve 2020 içinde arazi belirleme çalışması sürdüreceklerini kaydeden Dr. Tekin, Diyarbakır’ın Sağlık Bakanlığı’nın programında yer aldığını ve uygun durumda bulunduğunu dile getirdi. 1. Basamak Sağlık Hizmetleri ve aile hekimliği planlamalarının vatandaşı rahatlatacak ve ihtiyacı karşılayacak şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Dr. Tekin, sağlık okuryazarlığı kapsamında toplumun eğitiminin arttırılması için bir dizi proje gerçekleştireceklerini vurguladı.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları