23 Ekim 2018 - Salı

Vali’nin alkışlanacak kararı…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Geçtiğimiz günlerde ulusal, görsel ve yazılı medyada Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile bir haber yayınlandı. Vali’nin aldığı uygulama yıllardır bir gelenek haline gelen kaytarmanın, kaynatmanın bir örneği haline gelen sabah kahvaltısı faslını yasakladı. Bir ilke imza atan Antalya Valisi’nin ulusal medyadaki haberine dokunmadan sizlerle paylaşmak istedik.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kurumlarda sabah mesaisinde kahvaltı yapılmasına tepki göstererek, "Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek. Mesai başladıktan sonra kurumun bahçesinde, sağında-solunda, ofiste kahvaltı masaları kurulup, dakikalarca, saatlerce kahvaltı yapılmayacak" dedi. Sigara yasağı getirdiklerini de belirten Vali Karaloğlu, ''Mesai devam ederken sigara içenler her kafalarına estiğinde kupalarını alıp, binaların dışına çıkmasını doğru bulmuyoruz. Mesai saatinde bunu yapmayacaklar. Mesai saati belli, ara verdiğimiz saat belli, o saate kadar memurumuz çalışan arkadaşımız mesaisine devam edecek'' diye konuştu.

"SİGARA İÇENLER KAFALARINA ESTİĞİNDE DIŞARI ÇIKAMAYACAK"

Kurumlarda yapılan sabah kahvaltılarına ilişkin Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:  "Kurumlarda sabah mesai başlıyor, kahvaltı mesaisi de başlıyor. Bunda her kamu kurumu amirinin dikkatli olması lazım. İkinci konu, mesai devam ederken sigara içenler her kafalarına estiğinde kupalarını alıp, binaların dışına çıkmasını doğru bulmuyoruz. Çirkin görüntü oluşturuyor. Mesai saatinde bunu yapmayacaklar. Mesai saati belli, ara verdiğimiz saat belli, o saate kadar memurumuz çalışan arkadaşımız mesaisine devam edecek." Bütün dairelerin kendilerine çeki düzen vermesini isteyen Karaloğlu, Vali Yardımcıları ve Kaymakamların daire ziyaretlerinde öncelikli olarak bu konulara dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Vali beyin yasakladığı kahvaltı yasağını  nokta virgülüne dokunmadan sizlere aktardık. Antalya Valisi Münir Karaloğlu nun gözünden kaçmayan kahvaltı keyfi gibi devletin kurumlarındaki onlarca kaytarma şekilleri yıllardır sürmekte. Devletin bilgisayarlarında oyunlardan sosyal medya sohbetlerine kadar uzanıp giden muhabbetler… Vali Karaloğlu’nun kararını yürekten kutluyor ve tüm illere örnek bir karar olarak alınmasını diliyoruz…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları