14 Ekim 2023 - Cumartesi

VATANDAŞIN İSYANI VE İLETİŞİMSİZLİK

VATANDAŞIN İSYANI VE İLETİŞİMSİZLİK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yaz sezonuyla birlikte Batman'da bir çok mahallenin doğalgaza kavuşturulması için çalışmalar başlatıldı. Bunun yanında elektrik ve enerji hatlarında da çalışmalar yapılarak vatandaşa daha kaliteli hizmetlerin sunumu için çalışmalar devam ediyor. Elbette bunlar takdire şayan ve olması gereken çalışmalardır. Vatandaş ve bir gazeteci olarak bunu yürekten desteklediğimi ifade etmek isterim. Çünkü daha kaliteli ve sürekli bir hizmetten yararlanmak için bu projelerin hayata geçirilmesi olması gerekenlerdir.

Yaklaşık olarak 5-6 aydan bu yana başlatılan çalışmalarla kentin batısındaki Beşevler, Hilal Mahallesi ve bir çok mahallede altyapı çalışmalarının izleri hala ortada! Çarşı Mahallesi, Aydınlıkevler, Kısmet, Yeni Mahalle ve Meydan Mahallesi gibi onlarca mahalle daha alt yapı çalışmaları nedeniyle adeta savaş alanına dönmüş durumda. Çalışmalar sırasında kaldırım, duvar, kanalizasyon gibi yapılara dikkat edilmeksizin kırılıp-dökülen onlarca hizmeti yerinde bırakıp sorumluluğunu yerine getirmeyenleri vatandaş kime şikayet edecek!

İsmini yazdığım bir çok mahallede onlarca alanda maddi hasarlar mevcut ve bu hasarı yaratan da yüklenici firmalardır. Yani vatandaş hizmet beklerken daha da mağdur bir duruma düşmüştür. Çarşı Mahallesindeki onlarca esnaf ve işyeri sahibi toz ve dumana isyan ederken onlarca mahalledeki vatandaşlar da çukur dolu yollar ve döşenen mıcır tozundan kapı ve pencerelerini açamaz hale geldiğini ifade etmekte.

İsmini saydığımız mahallerdeki vatandaşlar, ''Elbette ki bizler daha kaliteli bir yaşam için verilen hizmetlerden memnunuz ama bu hizmetler verilirken toz, duman ve çukurlardan da mağduriyet yaşamak istemiyoruz. Bu hizmet eksikliği böyle devam ederse kış aylarında Batman'ın onlarca mahallesinde vatandaş çamur ve çukurlarla boğuşacak. Tek temennimiz kış ayları gelmeden kazılan çukurların doldurulması ve tekrar kilit taşlarının döşenmesidir'' ifadesini kullanırken, her türlü hizmetin yapılmasına ‘evet’ ama her türlü ihmale ‘hayır’ diyoruz.

NE OLDUM DEMEYİN!

Kim olursak olalım, ''ne oldum demeyeceksin, ne olacağım'' diyeceksin. İsterseniz Milletvekili, Bakan, Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, kurum müdürü, rektör, akademisyen veya herhangi bir STK başkanı olun, ama ne oldum demeyim. Çünkü mevki ve makamlar gelip geçicidir ama insanlık ve halka hizmet kalıcıdır. Eğer siz bir makamda oturuyorsanız ve sizde bir iletişim eksikliği varsa buna emin olun ki o makamda uzun süre oturamayacaksınız! Şunu belirtmekte fayda var. Kentin idarecileri, STK'ları vatandaş ve özellikle basın mensuplarıyla iletişim halinde olmalısınız.

Eğer kimseyi dikkate almayıp kapalı kapılar arkasında başkanlığınızla övünürseniz bilin ki o temsil ettiğiniz makama bir değer katmayacaksınız, o makamda uzun süre kalamayacak ve aynı zamanda ne kadar kıymetli bir makam olursa olsun bilin ki o makam sizin yüzünüzden gittikçe değersizleşecek. Bizim kimsenin ne makamıyla ne yaşamıyla bir sorunumuz yoktur .

Bizim tek sorunumuz biz derken şahsım değil. Batman halkıdır eğer siz makamınıza güvenerek Batman halkı ve STK'larıyla iletişim halinde değilseniz bilin ki ne makamınıza, ne de kente bir değer katamayacaksınız. İşgal ettiğiniz o koltuktan indiğiniz günde kentin sokaklarında yapayalnız kalacağınızın da hesabını yapmalısınız, çünkü bunun örneklerini çok gördük. Ama halkla iç içe olan bir çok idarecinin de etrafı çevresi ve sevenleri hep dolu olmuştur. O koltuk ve makamların geçici olduğunu bilmelisiniz.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları