17 Haziran 2023 - Cumartesi

CEK-CAK YOK!

CEK-CAK YOK!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

14 Mayıs seçimleriyle AK Parti Batman Milletvekili olarak seçilen Ferhat Nasıroğlu vekil sıfatıyla ilk kez Batman'daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluştu. İl Başkanı Akif Gür ve parti kollarıyla gündemi değerlendiren Nasıroğlu'nun gündeminde kentin öncelikli sorunları tartışıldı. Seçimler öncesinde sahada varlığını his ettiremeyen, kent merkezi, ilçeler, köy ve kırsalda da sahaya inemeyen AK Partinin Milletvekili Nasıroğlu ile yeniden hayat bulduğu hepimizin malumu.

Nasıroğlu ailesinin Batman ve bölgemize verdiği güvenin de bir göstergesi sayılan bu dönüş AK Partiye de bir değer kattığının da adeta bir kanıtı oldu. Uzun zamandan beri Batman'da ve ülke genelinde iş dünyasına verdikleri saygın ve güvenden dolayı takdir kazanan Ferhat Nasıroğlu Milletvekili olmakla beraber doğup büyüdüğü kente değer katmak için kolları yeniden sıvadı.

Geçtiğimiz günlerde TBMM'de İl Başkanı Akif Gür, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Serken Ramanlı, ilçe ve Belde Başkanları ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyarette bulunarak Batman'a yatırım konusunda destek istemeleri kente yapılacak yatırımlara da yeşil ışık verildiğinin bir işareti oldu. Milletvekili Nasıroğlu, hafta sonunda Batman'daki basın mensuplarıyla yaptığı sohbette klasik değil, sıra dışı bir vekil fotoğrafını çizdi.

Milletvekili Nasıroğlu, mesajlarında olmayacak duaya amin diyenlerden olmadığını da açık ve net sözleriyle bir kez daha ortaya koydu. 14 Mayıs seçimleri öncesinde Batman merkez başta olmak üzere ilçe, köy ve kırsalda bireysel hiç bir vaatte bulunmadığını biliyorum, hatta bir keresinde buna şahit olduğumu söyleyebilirim. Hedefinde Batman ekonomisine katma değer sağlamak ve bireysel kadrolar yerine Batman'daki işsizlere istihdamda büyük alanlar yaratarak aş ve iş sahibi yapma projelerle kafa yoran, gençlere büyük değer veren Milletvekili ve iş adamı sıfatına sahip Ferhat Nasıroğlu'nun bu düşünceleri Batmanlının da umutlarını daha da arttırmakta.

HERŞEYE EVET DEMEMEK LAZIM!

Basın mesleğindeki bir çok meslektaşımız, ''CEK-CAK'' kelimelerini basın toplantılarında dinler. Yani dahi önceki vekillerin 'gelecek- olacak- halledeceğiz-çözeceğiz-tamamdır' lafları gibi. Dediğim gibi Milletvekili Nasıroğlu'nun seçim dönemindeki kimseye kadro ve bireysel bir işinin sözünü vermediği gibi hafta sonunda yapılan basın toplantısında da olmayacak ya da olamayacak bazı projelerin hayalini bile vaat etmedi.

‘Olacaksa olacak, olmayacaksa olmaz’ dedi. Geçmiştekiler gibi sırf birilerine şirin görünmek için bazı şeylere yok demeyi de bilmek lazım. Aslen Batmanlı olan ve bizim gibi Batman'la büyüyen Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun kentin tüm sorunlarına vakıf olduğunu, bir kentin sorunlarını bilen bir vekilin sorunlara daha acil çözüm bulacağını hele hele bu Milletvekili iktidarında temsil ettiği bir parti mensubu ise o kente için büyük avantaj olduğunu düşünüyorum.

Kentin giriş ve çıkışlarını, uçak sefer sayılarının yetersizliği, Batman'daki sağlık kuruluşlarının yükünün ağır oluşu, OSB'lerin yetersizliği ve altyapılarının düzeylerini, hızlı tren, imar, eğitim, kentsel dönüşüm hakkında bilgi sahibi olan ve sorunlarının çözüm noktalarına hakim olan, bir çok platformda gençlere verdiği değerin ve onlar bizim geleceğimizdir diyen Milletvekili Nasıroğlu'nun Batman için bir şans olduğunun yine altını çizmek istiyorum.

Bu dönem TBMM'de Batman Milletvekilleri sayısının da önemli bir rakamda olduğunu göz önüne alarak güçlü bir lobiyle Batman'a değer katmak herkesin boynunun borcunu olduğunu söylemek isterim. Çünkü Batmanlının sorununu hiç kimse bir Batmanlı kadar bilemez.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları