21 Kasım 2018 - Çarşamba

ADAYLAR NEREDE?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yerel seçim atmosferin girildiği bu günlerde seçim arenasında heyecandan eser yok. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan yerel ve genel seçimlerindeki inanılmaz heyecanın bu seçile yansımamasının elbette ki bir nedeni vardır. Hele adaylık konusundaki kısırlık son derece ibret verici bir durumdadır. Genel seçimlerde nam olsun kar olmasın hesabıyla aday adaylıklarını koyanlar belediye seçimlerine her ne hikmetse gereken ilgili göstermemektedirler. AK partiden şu ana kadar sadece iki adayın belediye için başvurmaları son derece garipsenecek bir durumdur. Çıkar ve menfaatin olmadığı belediye seçimlerine rağbetin olmaması şaşırtıcı bir durum değildir. Genel seçimlerde iktidar partisinin adayı olması adına adaylıklarını koyup birbiriyle yarışanların neden böylesi bir ilgiyi gösterdikleri de bilinen bir gerçektir. Bu nedenle bizler ilimizin geleceğini büyük ölçüde belirleyecek olan belediye seçimlerinin önemini kavramayanlar ya da kendilerine bu işi becerebilecek karakterde bulamayanların cesaretsizliğinden kaynaklanan ilgisizlik pek de alışık olmadığımız bir durumdur. Biz batman olarak belediyemizin ilimizi daha güzel yarınlara taşıyacak kendini Batman’a adayacak bir başkanla yönetilmesinden yana olduğumuzu ifade etmek isterim.

DİLENCİ MEKANI OLDUK…

Yıllardır dilencilerin en kolay bir şekilde dilendikleri şehir olarak batman tercih edilmektedir. Bu nedenle ilimizdeki dilenci sayısı artık azımsanamayacak kadar artış kaydetmektedir. Çoğunluğu duygu sömürücülüğüne soyunmuş bu insanların ilimizin her köşesinde dilenmeleri hem vatandaşı hem de ilimiz adına son derece büyük bir ayıptır. Batman yıllardır dilencilerin mekanı haline gelmiştir. Hiçbir engelle karşılaşmadıkları için Batman’ı en kolay dilenilecek il olarak gördükleri bilinen bir gerçektir. Her ne kadar günlük rutin zabıta ekiplerinin denetimlerine maruz kalıyor olsalar da bunun geçici olduğunu bildiklerinden yine de Batman’ı en karşı dilenilecek il olmayı yeğliyorlar. Batman dilencilerin istilasıyla her zaman tanınmış bir ildir ve bu da bizim için son derece önemli bir talihsizliktir. Dilencilere ne zamana kadar böylesi kolay dilenme imkanı sağlanacak doğrusunu söylemek gerekirse tüm batman halkı merak ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları