13 Temmuz 2024 - Cumartesi

MİNİBÜS ÜCRETLERİ ve BOĞULMALAR

MİNİBÜS ÜCRETLERİ ve BOĞULMALAR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların faturası şüphesiz vatandaşın sırtına yük olmaya devam ediyor. Son zamanlarda gelen zamlarla birlikte hayatımızın her alanına yansıyan zamlar ne yazık ki, emekliden asgari ücretliye, esnafı ile çiftçiyi daha da zora sokuyor. Yaklaşık olarak iki hafta önce Batman'da şehir içi ulaşımına yapılan zamlar gündemden düşmüyor. Vatandaşlar bununla ilgili sitemlerini hem yerel basın kuruluşlarına, hem de kendi sosyal medya hesaplarında paylaşmakta.

Batman Belediyesi Meclisi kararıyla kent merkezindeki taksi ve Belediye toplu taşıma araçlarına yaptıkları zamla birlikte kent içinde minibüs ücretlerini de yeniden belirleyerek sivil vatandaşların 9 lira olan ücretini 13, öğrencilerin taşıma ücretlerini de 7 buçuk liradan 9 liraya yükselttiğini paylaştı. Aradan geçen süre içerisinde halen minibüslerin sivil vatandaştan 13 lira yerine 15, öğrenciden de 9 lira yerine 10 lira aldığı şikayetleri bitmiyor. Belediye Meclisinin belirlediği fiyatı yetersiz gören minibüsçü esnafı 2 yıldan bu yana girdi maliyetlerinin katlandığına dikkat çekerek zammın 15 lira olmasında kararlı olduğu gözleniyor. Belediyenin belirlediği rayici az gören esnaf, bozuk parayı bahane ettiğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerin bu işe dur demesini bekliyor.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR!

Her sene yaz aylarının başlamasıyla birlikte Batman sularında yaşanan boğulma vakaları yürek yakmaya devam ederken çevre yollarınızda yaşanan ölümlü kazalar da bir çok aileye ateş düşürüyor. Geçtiğimiz ay Batman - Silvan yolunda yaşanan kazada genç bir kızın yaşamını yitirmesi, geçtiğimiz hafta yine Siirt Çevre yolu ve Batman - Silvan yolunda yaşanan ayrı kazalarda iki gencimizi kaybettik.

Batman çevre yolları ve Batman etrafındaki sular gençlerin ölüm nedeni olmamalı. Her yıl yaşanan bu boğulma olaylarını tüm yerel gazeteler gündemine taşımasına rağmen çok değişimin olmadığına da şahitlik ediyoruz. Kısacası bu sorun hepimiz sorunu. Konu ile düşüncelerini bizimle paylaşan Siyasetçi ve Kanaat önderi Metin Banlı'nın düşüncelerini sizinle paylaşmak istedim.

XXX

Batman çayında yaz aylarında boğulma vakaları sıklıkla yaşanmaktadır. Ailelerin evine kor ateş düşmekte olup geçmiş olsun, başın sağ olsun kaderi gelmişti sözleriyle geçiştirilmektedir. Ancak Batman çayında daha fazla canın gitmemesi için bir takım tedbirlerin alınması kaçınılmazdır.

ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER : 1 Belediye, Valilik ve ilçe Kaymakamlıkları tarafından sürekli anonslar yapılarak halkın bilinçlendirilmesi gerekir. 2 yüzme havuzlarının kurulması için gerekli yatırımlar yapılmalı ve insanlara yüzme öğretilmelidir. 3 Çayda yüzmeye uygun olmayan bölgelerde yüzme yasaklanmalı ve bu bölgelerde uyarı işaretleri yerleştirilmelidir. Yüzmeye uygun alanlarda ise cankurtaran kuleleri, duşlar, soyunma kabinleri gibi gerekli altyapı sağlanmalıdır. 4 Güvenlik önlemleri alınmalı. Polis, jandarma, sivil savunma ekipleri tarafından gezici kurtarma ekipleri oluşturmalıdır. 5 Batman çayı kenarında gelişi güzel kum alınması yasaklanmalı ve idari işlemler yapılmalıdır. 6 Kum alınan yerlerde derinlik oluşmakta ve dipler çamurla kaplandığı için boğulma vakalarına zemin hazırlamaktadır. Boğulma vakalarının yaşanmaması için gerekli tedbirlerin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu vesileyle Batman çayında boğulma vakalarında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları