26 Temmuz 2020 - Pazar

ÜRKÜTEN TABLO

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Aylardır alınan tedbirler kapsamında dünyanın süper güçteki  devletlerine bile diz çöktüren Covit 19 salgını tüm dünyada etkisini devam ettirirken bölgemiz ve kentimizde de can almaya devam ediyor. Bir süre önce kısıtlamaların kalkmasının ardından tüm Türkiye'de yaşanan vakaların daha üstünde seyreden kentimizdeki tablo ne yazık ki ürkütücü boyutlarda. Yapılan tedbir ve ikazlara rağmen Batman merkez, ilçe ve kırsaldaki karantinalı adreslerin yanı sıra vaka ve ölüm oranları bir çok ildeki grafiklerin çok üstünde. Kentimizde yaşanan onlarca vakanın yanı sıra ölüm oranları hiçte küçümsenmeyecek rakamlarda. Batman'da yaşanan 70 civarındaki ölüm vakası sadece düştüğü yeri yakmış anlaşılan.

Çünkü çarşı-pazarda bir çok kurala uyulmadığının bir tablo ile karşı karşıyayız. Elbette bir çok sağduyulu vatandaş bunu harfiyen yerine getirirken, çoğu vatandaş bu tabloyu görmezden geliyor.  Kısıtlamaların ardından fazlaca normalleşen hayat akışı korona virüs salgınının artmasına neden oldu.  Kısıtlamaların ardından başlayan ulaşım, kurulan pazarlar, nişan ve düğünlerde mesafe kuralı tamamen unutuldu. 3 aya yakın kapalı kalan ve iş yapamaz hale gelen kuaför, kahvehane ve çayhaneler pandemi döneminde en çok zarar eden esnaf kesiminin olduğu hepimizin  malumu. Ne yazık ki normalleşmenin ardından bir çok kahvehane ve cafede insanlar iç içe doluştu. Mesafe ve maskenin unutulduğu bir çok ortam yeniden hastalığın tavan yapmasına davetiye çıkarttı Durumlar böyle olunca korona virüs  her alanda kol gezmeye devam ediyor.

 TABLO VAHİM

Bölgemiz  ve kentimiz en kritik illerin başında yer alırken tehlike tüm çıplaklığıyla ortada. Salgının başında tekli rakamlardan kısa bir sürede 3'lü rakamlara ulaşmış bulunmaktayız. Önceki haftalarda belli mahalle ve ilçelerimizde karantinalı adresler yok denecek kadar az sayıda iken ne yazık ki şimdi sağımız, solumuz ve har yanımız koronalı adreslerle dolu. Yolu Batman'daki hastanelere düşmeyen vatandaşlar hastalığın ne boyutta olduğunu tabiki tahmin edemez. Batman Bölge Devlet Hastanesi başta olmak üzere tüm özel hastaneler artık Covit  19 ile mücadelede… Bu acımasız savaş sonucunda sağlık alanında onlarca vefakar doktor ve sağlık çalışanı virüs kaparak tedavi görmekte.  Geceli-gündüzlü çalışan doktor ve sağlık çalışanı da yine de görevlerinin başında olurken poliklinikler hastaları kaldıramaz halde ve hastane  koridorları korona virüslü hastalarla dolup taşmakta.

BAYRAM YAKLAŞIRKEN

Tehlikenin tavan yaptığı Batman'da artık her alanda korona virüs tehlikesi devam etmekte. 5 bin civarındaki vaka sayısı ve 70 civarında ölümlü vakaların daha da artmaması için bazı kısıtlamaların yapılmasının kanaatindeyim. Daha şimdiden bayram moduna giren vatandaşlarımız batı illerinden bölgemiz ve şehrimize gelme hazırlığında. Çarşı-pazarda hiçbir şey yokmuş gibi davranılması halinde vakaların daha da artacağı kesin. En çok bulaşının geçtiğimiz bayramda yaşanan ziyaretler, düğün ve taziyelerin sonucunda yaşandığı da hepimizin malumu. Hafta sonu Kurban Bayramında daha dikkatli ve mesafeli olmamız gerektiği inancındayım. Yaşlılarımız ve sevdiklerimiz için lütfen biraz daha dikkat ederek bu üç kurala da uyalım.

Maske, mesafe ve hijyen.

Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları