13 Ekim 2024 - Pazar

VALİLİK KAPISINDA FUAR VE KENTİN TRAFİĞİ!

Hızla gelişen petrol kenti Batman'da ne yazık ki yatırım ve etkinler aynı hızda yapılmıyor veya yapılamıyor. Yıllar önce festival ve 'yöresel lezzet' fuar ve etkinlikleriyle ün yapan etrafımızdaki iller çıtayı yükseltirken, Batman bu etkinliklerle son dön

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Ben bir birey olarak hiçbir zaman hiç kimsenin karakter, kişilik, meslek ve maddi durumuna imrenmemişim, imrenmem de. Ama konu Batman olunca elbette konuya müdahil olmamız düşüncesindeyim. Mesela yıllar öncesi, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep ve yanı başımızdaki komşu kentlerde yapılan festival ve etkinliklerin Batman'da da yapılmasına çok imrenip yapılmasını istemişim.

Neyse ki yıllar sonra fuar ve etkinliklerin ne kadar anlamlı ve değerli olduğuyla Batman'da da bu tür etkinliklere başlandı. Son zamanlarda yapılan etkinlik ve festivallere yine bir diyeceğimiz yok. Ama Kozluk ilçesinde yapılan cılız festivaller yapılacaksa hiç yapılmazsa daha iyi olacağının kanısındayım. Yani bir festival yapıldığında sadece Batman protokolünden ibaret olmasın! Önceki yıllarda yapılan bazı festivaller hem ülke geneli, hem de yurt dışında gündem haline gelmişti. Çokta uzaklara gitmeye gerek yok. İlk yapılan Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarına ilgili Bakanlar, bölge Milletvekilleri, Batman Milletvekilleri, bölge Belediye Başkanları, Valiler, bölgedeki çiftçiler, ziraat odaları, iş dünyası, üretici firmalar ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşmişti.

Yine Batman Üniversitesi merkez kampüsünde düzenlenen kitap fuarı güzel bir iz bıraktı. İlki geçen yıl yapılan ilçe festivallerinin ikincilerinin de bu yıl yapıldığı hepimiz malumu. Bu yıl yapılan festivallere Batman Milletvekili ve protokolün dışında kimlerin katıldığını söyleyebilirsiniz. Ha belki de tasarruf tedbirleri diyeceksiniz! Biz bize bu festivallerde olacaksak, biz bize Kozluk ve Sason ilçesini tanıtacaksak bence hiçte almayalım. İşin enteresan tarafı ise devlet sırrı gibi saklanan festivallerin 3 veya 4 gün öncesi kamuoyuna duyurulması da neyin nesi? Kentin faydasına yapılacak bu etkinlikler kentin dinamikleriyle de paylaşılmalı, sadece Valilik kadrosunda bulunan birkaç kişinin fikriyle kentin tanıtımına bir katkısının olmayacağının da altını çiziyorum. Yılda bir yapılacak bir etkinliğin ses yapmasını istiyorsanız çeşitli STK'lar ve iş dünyasının da fikirlerinin kıymetli olduğunu hesaba katmalısınız.

TRAFİĞİN EN YOĞUN OLDUĞU KAVŞAK

Yazımızın asıl konusu Ankara'nın Kızılay'ı ve İstanbul'un Taksim’i sayılacak Batman Valilik kavşağı. Batman Valiliği geçen hafta yaptığı duyurusunda şu ifadeye yer verdi : '15 - 19 Ekim 2024 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan 5. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı nedeniyle Adalet Caddesi (Batman Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü arasındaki cadde, Emniyet kavşağı ile Valilik Kavşağı arasındaki kısım) 08 Ekim -19 Ekim 2024 tarihleri arasında trafiğe kapatılacaktır.’’ Oysa Batman'ın kalbi konumunda olan bu güzergahta caddelerin trafiğe kapalı olması doğru mu? Normal zamanlarda bile bu güzergahta trafiğin kilitlendiğini hepimiz görmekte ve yaşamaktayız. İlla ki Fuar Valiliğe yakın olsun istiyorsanız, etkinliği Valilik bahçesine alabilirsiniz. Gerekçe ne olursa olsun fuarın yapılacağı alan Valilik ve Emniyet'in önü olmamalı. Madem Tarım ve Gıda Fuarı düzenleyeceğiz, çevremizdeki il ve ilçelerden gelecek yüzlerce çiftçi ve misafirin araçlarını nereye park edeceğini düşündünüz mü? GAP mahallesinin normal zamanlarda bile trafik akışı sağlanamazken fuarın buraya kurulmasının anlamı neyin nesi?

Fuarın amacı kentin tanıtımı ve ekonomisi ise etkinliği daha geniş ve herkesin rahat ulaşacağı bir alanda yapın. Kentin trafiğinin en yoğun olduğu ve onlarca mahallenin geçiş noktası olan güzergahı trafiğe kapatmayın. Kentin en önemli geçiş noktasını trafiğe kapatmak vatandaşlara en büyük eziyet olacak. Sözün özü; konuyla alakalı Valiliğimizin Batman halkı için hem fuar alanını esnafla buluşturacak, hem de katılımcılar için oluşacak sirkülasyonda yaşanacak sorunları da en aza ineceğini bu sayede kent merkezinin trafik akışındaki sorunun da ortadan kalkacağının kanaatindeyim. Çözüm bu kadar basit iken hem kentin, hem de böylesine beklenen bir etkinliğin kötü izlenim bırakması yerine her sene aynı heyecanla tekrarlanan fuar ve etkinliklerin uygun yerlerde yapılması Batman halkını da mutlu edecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları