24 Mart 2024 - Pazar

SEÇİME 7 KALA

SEÇİME 7 KALA

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Aylar öncesi başlayan yerel seçim heyecanı nihayetinde önümüzdeki hafta sonunda yapılacak seçimlerle son bulacak. 31 Mart'ta yapılacak yerel yönetimler için artık geri sayım başladı diyebiliriz. Aylar öncesi yapılan seçim tartışmaları ve aday belirleme sürecinden sonra sahada olan bir çok Belediye Başkan adayı da seçmenlerle ulaşmaya çalıştı ve nihayetinde Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidiyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Belediye Başkan adayları ve siyasi partiler seçmeni ikna etmek için son kozlarını oynuyorlar. Son bir kaç gündür tüm partiler sahadaki duruma göre hareket ederek kentin her alanında etkili olmaya daha da özen gösteriyor. Tüm partiler kendileri kazanacakmış gibi çalışarak adeta bir seferberlik ilan etmiş gibiler. Bazı partilerde yaşanan aday belirleme olumsuzlukları nedeniyle söz konusu partinin seçmenlerinin bir kesiminin kırgınlığı diğer partilerin de adeta umudu haline geldiğini söyleyebiliriz.

Ülke genelindeki bütün partiler sanki yerel bir seçime değil de, bir genel seçim veya bir referanduma gidiyormuş gibi büyük bir çaba içerisinde oldukları da gözden kaçmıyor. Batman'da ise bu gündem daha da yoğun. Aday gösteren tüm partiler kazanacaklarından ısrarlıdırlar. Kısacası tüm Türkiye'de bütün partileri bir sınav bekliyor, kimi partilerin yöneticileri tası, tarağı alıp evine dönecekler, kimileri de hezimet yaşayacak. Birileri kaybederken doğal olarak ta birileri kazanacak.

Seçimlerin çekişmeli geçeceği bir çok ilde çalışmalar yoğunlaşırken bu önemli noktalardan biri de Batman'dır. Seçim çalışmaları sürecinde Batman Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Adil Sebati Ceylan, DEM Parti adayı Gülistan Sönük, HÜDAPAR adayı Serkan Ramanlı ve MHP İl Yönetimi günlerdir sahada. Bunun yanı sıra Yeniden Refah, Saadet Parti, DEVA Parti, İYİ Parti de saha çalışmalarıyla vatandaşlarla bir araya gelerek bu yarışta ‘bizde varız’ mesajını verdi.

Seçimin önemli noktalarından olan Batman'da da Belediye Başkan adaylarının yanı sıra Parti Eş Genel Başkanları, Milletvekilleri ve Parti Genel Başkanları da ziyaretlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ardından Batman'a gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk'te Batman adaylarına destek için partililerle buluştu. Pazar günü Batman'a gelen HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Batman'a gelmesinin ardından 27 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Batman'a ziyareti bekleniyor.

Batman Belediye Başkan adayları ev ve iş ziyaretlerinin yanı sıra iş alanları ve kentin bir çok kurum, kuruluş ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. AK Parti Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan, bir çok buluşmasında projeleriyle kenti yarınlara taşıyacağını, üretim ve istihdama yönelik projelerle Batman'ı yarınlara taşıyacağını ifade etti. HÜDAPAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı ise tanıdık-tanımadık, toplumun her kesimiyle ve Batman'da bu seçim yarışında olan tüm partilere sıcak mesaj göndermekten geri durmayan bir Belediye Başkan adayı profilini çizerken aynı şekilde DEM Parti de seçimlerde rahat olması gerekirken işi ciddiye alıyor ve sıkı çalışmalarına devam ediyor. Yani Batman'da kısacası son bir haftada seçimin tansiyonu göklere çıkacak gibi.

Öte yandan seçim heyecanını tetikleyen 700'ü aşkın muhtar adayı da gece-gündüz 7/24 sanki bir mahalleyi değil de, sanki bir ülkeyi yönetecekmiş gibi çalışıyorlar. Yani bu son haftada seçimlere doğru heyecan dorukta olacak. Kentimiz için hayırlı aday kim ise dileriz ki o aday kazanır. Kazasız, belasız, hayırlı bir seçim dileğiyle.

#
Yorumlar (1)
Hakan Demir
25.03.2024 04:42
Bha paylaştı Ondokuzmayıs Mahallesi kaderine terk edildi hizmet yok sahipsiz şehir Batman doğru dürüst çalışma hiç yok
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları