12 Aralık 2018 - Çarşamba

KÜÇÜLEN TÜRKİYE PETROLLERİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Kara altın petrolün bulunmasıyla yıldızı parlayan Batman, yıllarca  ekonomi alanında adından söz ettirdi. Türkiye’nin belli oranında petrol ve yakıt ihtiyacını karşılayan 7 bin çalışanı ile Batman ve bölge illerinin lokomotifi olan, Adıyaman ile Trakya bölgeleri arasında mekik dokuyan bunun yanı sıra sınır ötelerin de de petrol çıkarıp üreten Türkiye Petrolleri’nin nasıl küçüldüğüne hepimiz şahit oluyoruz. Türkiye Petrolleri,  altın yıllarını  başarılı Bölge  Müdürü Mehmet Yamaç ile TÜPRAŞ  Bölge Müdürü Cevat Kocaman döneminde yaşamıştı. Türkiye Petrolleri yatırımda da o dönemde  çıta yükseltti. TPAO’nun 64. yıl dönümü Kristal Park’ta kutlandı. Eskiden Türkiye Petrolleri’nin yıldönümleri şehirde adeta ses yapar düzeydeydi. Şirket yüzlerce çalışanı ile kara altın petrole  ömür veren, gönül veren yüzlerce çalışanını onure  etmek için kutlama etkinliklerine davet edip onure ederdi. Türkiye Petrolleri’nin git gide küçüldüğüne hepimiz şahitlik etmiyor muyuz? Türkiye Petrolleri’nin TPİC’e devredilmesinden sonra  birçok ünitenin de işlevini yitirdiği dev şirkette arta kalan dev parklar ve idari bina dışında ne kaldı ki?

GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR…

Geçtiğimiz hafta sonu Batman’ın ‘Ödüllü fotoğraf sanatçısı’ Orhan Kartal’ın 50 tablodan oluşan resim sergisi vardı. Kartal’ın Batman ve bölgenin yaşam dokularının karelerini fotoğrafa yansıtan  tabloları görülmeye değerdi. Yoğun bir ilginin olduğu sergide yetkililerin yanısıra yüzlerce  genç ve öğrencinin ilgi odağı  olması ayrı bir sevinç kaynağıydı. Fotoğraf meraklılarının sorularını yanıtlayan ve amacının gençlere örnek olmak ve  Batman’ı fotoğraflarla anlatmak  olduğunu belirten sanatçı  Orhan Kartal’ı yürükten kutluyorum. Kartal’ın  90’lı yıllarda öğrencilik ve gazetedeki çalıştığı yıllar gibi hala verimli ve heyecanlılığı devam ediyor. Güzel eserleri ve göz emeğini insanlarla paylaşan Kartal’ı kutluyorum. Yolun hep açık olsun…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları