17 Ağustos 2024 - Cumartesi

İSTEYİNCE OLUYORMUŞ!

İSTEYİNCE OLUYORMUŞ!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Uzun süreden beri gündemde olan ve adı 'ölüm yolu' ile anılan Batman - Siirt Çevre yolunda nihayet bazı tedbirler alındı. Bir çok il, ilçe, belde ve köy yolunan bağlantı noktası olan bu güzergah Batman Organize Sanayi Bölgesinin de geçiş noktası olarak kullanılması bölgeye ayrı bir hareketlilik kazandırmıştı. Yıllardır ölüm saçan, hiç bir trafik işareti ve kazaların önüne geçilebilecek önlemlerin olmadığı bu yolda elbette kazalar ardı ardına yaşanmaya devam etti.

Ölüm yolu diye adlandırılan bu güzergahta günümüzün idareci ve milletvekillerinin ihmali olduğu kadar önceki dönemlerin milletvekilleri ve idarecilerinin de büyük ihmalkarlığı söz konusu. Aylardır ve hatta yıllardır bu konu Batman'ın gündeminde iken, bir çok vali ve milletvekilinin bu yolda yaşanan yüzlerce kazayı bilmesine rağmen günü geçirme politikalarıyla süreci bu aşamaya getirmiş oldular.

Kazalar yıllarca, peşe peşe yaşanırken gündemi kendi politika ve yönetimleriyle yürütmeye çalıştı. Kentin en kritik ve tehlikeli bu yolunda yıllar boyu ölümlü kazalar durmak nedir bitmedi. Önceki hafta 4 vatandaşın yaşanan kazada hayatını kaybetmesiyle yeniden dikkatler bu yola çekildi. Batman'daki bir çok STK, siyasi parti temsilcisi, esnaf odaları, iş insanları ve kamuoyunun tepkisiyle yolda nihayet bir çalışma yapıldı. Bir hafta gibi kısa bir sürede Siirt yol ayırımından Beşiri Kira dağına kadar orta refüj ve yol işaretlerinin çalışması yapıldı.

Demek ki isteyince oluyormuş. Yıllardır ölümün kol gezdiği bu yolda illa ki birilerinin ölmesi mi gerekiyordu? İnanın son kazalar yaşanmamış olsa yılların ihmal edildiği bu yolda yine çalışma yapılmayacaktı. Batman basını bu gibi sorunları dillendirdiğinde ne yazık ki bazıları rahatsızlık duymakta. Ama olsun, bizler aksayan ve ihmal edilen sorunları her zaman olduğu gibi bu sütunlara taşımaya devam edeceğiz.

Varsın onlar rahatsız olsun. Biz bu sorunları dillendirirken kimseden teşekkür ve övgü de beklemediğimizi ifade etmek isterim. İdareci ile vekiller güzel eserlere imza atarken onların çabalarını yine manşetlerimize taşımaktan da büyük mutluluk duyduğumuzu da ifade etmek isterim. Yıllardır ölüm saçan bu karayolunu artık gündemimizden çıkarmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte yapımına başlanacak olan bu yol güvenli hale getirilerek bunca acının da son bulmasını istiyoruz.

BATMAN TURİZMİ

Hafta sonunda Batman Grand Hasankeyf Otelinin kentin turizmiyle ilgili programına gazete olarak bizlerde katılım gösterdik. Batman turizminin tartışıldığı programda güzel fikirlerinde ortaya çıktığını ifade etmek isterim. Bir çok arkadaşımız fikirlerini sunarken, kente değer katacak düşüncelerde tartışılırken Batmanlı otelciler, “Bizler otel işletmecileri olarak elimizden geleni yapmamıza rağmen yeterli olamıyoruz” ifadeleriyle acı bir gerçeği daha ortaya çıkardı.  Bunu hep soruyoruz kendimize. Diyarbakır, Mardin, Van ve hatta Midyat ilçesi bile yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlarken bizde neden bu yoğunluk yaşanmıyor demişim. Bir çok medeniyete beşiklik eden 12 bin yıllık geçmişi olan Hasankeyf'te bile hareketlilik yok. Geçtiğimiz bayramlar ve yaz tatili boyunca bir çok vilayet ve belde binlerce yerli ve yabancı turist ağırlarken, bizde malumunuz tık yok.

Diyarbakır, Mardin ve Gaziantep illeri bir çok alanda illerde oldukları gibi gastronomi ve turizm alanında başı çeken illerden sayılırlar. Onlar kadar tarihimiz olmazsa bile küçümsenmeyecek kadar tarihi zenginliklerimiz de mevcut ama gelin görün ki bu alanda varlığımızdan söz edilemez haldeyiz. En acısı da kentin girişlerindeki tabela ve havalimanında asılı bulunan 'Kadim Toprakların Beşiği ve Doğunun İncisi olamıyoruz' kısacası.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları