14 Ekim 2018 - Pazar

Gerçekleşmeyecek vaatlere hazır olun

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Hem yerelde, hem de genelde yapılan seçimlerde siyasetçilerin neler vaat ettiklerine sanırım hepiniz tanık olmuşsunuzdur. Seçilip gittikten sonra verdiği vaatleri unutan hatta bu vaatleri vermediğini bile inkar eden sözde siyasetçiler şimdi yaklaşan yerel seçimler için yine akla, hayale gelmeyen vaatleri sıralayacak ve oylarını alabilmenin uğraşısını vereceklerdir.

Tamam vatandaş kendisine yararlı olabileceğini seçebilmek için sandık başına gidip vatandaşlık görevini yapacak ama ya seçilenleri vatandaşa karşı minnet borçlarını ödeme gibi bir erdemli tutum ve davranış içine girebilecekler mi? Bunu da yıllardır ne kadar yalan bir rüzgara kapılıp gittiğimizin de bir göstergesi olmaktan öteye gidememektedir.

Batman’a her gelişlerinde çeşitli hizmetleri yaptıklarına değinenlerin sadece uyutma taktiğinden başka bir şey yapmadıklarını da görmüşüz. Bu yüzden gerek yerel ve gerekse de genel seçimlerin de hiç ama hiçbir anlamı kalmamıştır. Bugüne kadar sadece vatandaşın özgür iradesine saygı gösterdiklerini söyleyenlerin özgür iradeye nasıl kelepçe vurduklarına da tanık olmuşuzdur.

ÇARŞI-PAZAR ALEV ALEV

Artan hayat şartlarında vatandaşın sadece karnını doyurma çabasına girdiğinden çarşı- pazarda da alışveriş yapma gibi bir gücünün kalmadığını görüyoruz. ‘Kriz yok’ denilerek bizleri kandıranların pazarda satılan ürünlerin kilosunun kaça yükseldiğini görmemezlikten gelip kendi zenginliklerine göre hitap etmeyi kendilerine yazılı ve görsel medyada ‘kriz var, yok’ söylentileri günlerdir sürüyor.

Ateş pahası olan ürünlere kimse yanaşamıyor, Gıdadan, beyaz eşyaya tüm ürünlerde yüzde 30-40’lara varan zamlar yaşandı ve şimdi Maliye Bakanı ürünlerde %10’luk bir indirimin yapılacağını belirtirken daha önce yapılan zamların yüzde 10’luk indirimden etkilenmeyeceği bilinmelidir. Genelde denetimin zabıtalara verilmesi çok komik değil mi?

Sadece çarşı-pazarda denetimlerini sürdüren zabıtalar gelişen Batman’ın kenar semtlerindeki alışveriş merkezlerini göz ardı etmektedir. Şehir merkezindeki AVM ve bakkallar denetlenirken öte yandan nasıl olsa buralara gelmezler deyip istediği fiyatı vatandaşın sırtına yüklemekten kaçınmamaktadırlar. Bu yüzden biz vatandaşlar olarak devletin kendi önlemi alacağı yerde koltuklarından kalkmadan zabıtaları seferber etmenin son derece komik olduğunu söylemek sanırım abartı olmaz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları