11 Ağustos 2024 - Pazar

GÜZEL GELİŞMELER

GÜZEL GELİŞMELER

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Gazetemizin bu köşesinde genelde yerel sorunları sizinle paylaşmaktayız. Elbette ki kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hep güzel gelişme ve haberleri sunmayı arzuluyor ve istiyoruz. Ne yazık ki öyle olmuyor, gah ekonomide, gah istihdamda, gah vatandaşın geçimini dillendirmeyi paylaşıyoruz sizinle. Elbette ekonomi de yaşanan sıkıntılar uzun zamandan beri sıkıntılı süreçte. Emeklinin ve asgari ücretlinin gelen zamlar karşısında ayakta durması günden güne zorlaşırken yine de umudumuzu yitirmemenin ve karamsar olmamak en büyük teselli ve dileğimiz.

Yazımızın asıl konusuna geldiğimizde geçtiğimiz hafta Batman kamuoyunu yakından ilgilendiren önemli bir müjdenin haberini Batman Milletvekili sayın Ferhat Nasıroğlu verdi. Batman Üniversitesine Diş Hekimliği Fakültesi'nin ruhsatının verildiği haberi Batman'daki yerel basının da manşetlerindeydi. Bu gelişme, Batman'da sağlık alanında önemli bir adım olarak kabul edildi. Evet Batman' var eden Batman gerçeği hepimiz bilmekteyiz. Petrol'ün bulunmasıyla günden güne gelişen bu kent petrol sektörü sayesinde var oldu. Bu gerçeği hiç birimiz inkar edemeyiz.

Zaman içerisinde özelleşen TPAO ve TÜPRAŞ'la birlikte Batman petrol sektöründeki cazibesinden gün geçtikçe uzaklaştı. Nüfusu 650 bine dayanan petrol kentini elbette farklı yatırımları hak ediyor. Batman'a yapılan yeni hastaneyle birlikte elbette üniversiteye yeni ve kaliteli bölümlerin eklenmesi de kaçınılmaz. Son sevindiren ve güzel bir gelişme olan Batman Üniversitesini Diş Bölümüne ruhsat kararı verilmesi Batman ve Batmanlılar için  sevindirici bir gelişme ve güzel de bir haber emeği geçenleri de kutlamak gerek.

Bununla birlikte, Batman'a yapılacak yeni yatırımlar için önemli bir adım daha atılmalı. Ayrıca Batman'da uzun süredir beklenen 19. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün kazandırılması gerekmekte. Bu sayede, Batman, Siirt ve Şırnak illerini de kapsayacak 19. Bölge Müdürlüğünün ihdası, bölgenin ulaşım sorunlarına çözüm üreteceği gibi Diyarbakır 9. Karayolları Bölge Müdürlüğünün iş gücünü hafifletecek. Tarım alanında büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan DSİ 27. Bölge Müdürlüğü'nün de Batman'da Siirt ve Şırnak illerimizi kapsayacak şekilde ihdas edilmesi önem arz etmektedir. Bu Müdürlük, bölgede yapılacak sulama projelerini hızlandırarak tarımın gelişmesine ve işsizliğin önlenmesine katkı sağlayacak.

Batman'da orman alanlarını sınırlı olmasından dolayı orman alanlarının artırılması için 28. Orman Bölge Müdürlüğünün Batman, Siirt ve Şırnak illerimizi kapsayacak şekilde ihdas edilmesi için gerekli girişim ve çalışmaların başlatılması önem arz etmektedir. İlimizde ihdas edilmesi gereken diğer 3. Bölge Müdürlüğü'nün de Batman'da ihdas edilmesi halinde kentin Büyükşehir olma yolunda önemli bir ivme kazandıracaktır.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi 650 bin nüfuslu bir şehirde onlarca olumlu ve olumsuz gelişmeler yaşanabilir ancak bunu en aza indirgemek başta il yöneticileri, milletvekillerine, kentin iş insanları, STK'larına büyük görevler düşer. Bizler de üzerimize düşeni bu sütunlarda sizlere aktarmak ve sorunları gündeme taşımak olacaktır. Batman bir çok yatırım ve istihdama yönelik yatırımları fazlasıyla hak eden bir il. Bu vesileyle Diş Fakültesi müjdesinin Batman'a hayırlı olmasını diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları