20 Şubat 2022 - Pazar

HALİT HOCAYI DA KAYBETTİK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Pandeminin yaşandığı günden bu yana dünya coğrafyasında yaşanan değişim son hızıyla sürerken, ülkemiz ve bölgemizde de gelenek ve göreneklerimizde de değişimler yaşanmaya devam ediyor. İki yılı aşkın süreden bu yana yaşanan hastalık sonucu Batman’da onlarca hatta yüzlerce değerimiz olan sevenlerimizi kaybettik. Bir çok dost sohbetinde en çok konuşulan konulardan biri de eskisi gibi sevgi ve saygı ortamının yüzde 90 ortadan kaybolduğu büyük ve küçük arasındaki mesafe ve ahde vefanın artık gittikçe tükendiği yönünde.

EMEKTAR HOCA

Bir Batman sevdalısı olan Halit Hoca yıllarca Batman’da yaptığı öğretmenlik, Türkiye Petrolleri sahalarındaki işçiliği, oynadığı futbollu ardından Batman Belediyespor’da teknik Direktörlük ve yöneticiliğinin yanı sıra Batman basınının tüm yerel gazetelerine emek veren bir hocaydı. Bir ağabeydi. Halit Hoca ile ayrı bir gönül bağımızın olduğunu söyleyebilirim. Bunu bir çok dostumuz da bilir, O apayrı bir kişilikti benim için. Uzun yıllar önce başlamıştı Halit Hocayla bizi buluşturan ve tanışmamıza vesile olan yine meslek önderimiz rahmetli Enver ağabeyimizdi. “Halit Hoca’yla bazen mesleki sohbetlerimizde beni bu işe bulaştıran ve gazeteci olmamda ısrarcı olan Enver Arslan oldu diyordu.’’ Gerçekten de öyle idi, Enver ağabey ilk dönemlerde ısrarla Hocaya spor yazarı olmasını istemişti. Ardından Halit Hoca kentteki bir çok gazeteye büyük katkılar sunmuştu. Halit Hoca büyük ile büyük, küçük ile küçüktü. Sporcu ruhlu Halit Hoca futbol sahalarındaki gibi mücadeleci biriydi. Uzun zamandan beri kalp rahatsızlığı çeken Halit Hoca önceki yıl İstanbul’da ciddi bir kalp ameliyatı geçirmişti. Son dönemlerde Halit Hocanın sağlık sorunları daha da büyümüştü. Hafta sonu rahatsızlanan Emektar Hoca kaldırıldığı özel bir hastanede hayat veda etti.

TOPRAKLARINA DÖNDÜ

Her yönüyle eğitim ve donanımlı olan Halit Hoca yıllarca İstanbul’da da yaşamını sürdürmüştü ama gönlü hep Batman’da idi. Emeklilik yıllarında  Batman’daki bir çok gazeteciye ağabeylik yapan hoca gazete köşe yazarlığı da yaptı. Yazılarında tamamen yoksul ve mazlum kişilerin yanında olmayı ilke edinmişti. Hafta sonu gazetede Pazartesi günkü sayımız için çalışırken aldım bu acı haberi ve Halit Hocamızı kaybetmiştik. Batman Asri Mezarlıkta defin ve cenaze namazının ardından Çevrimova (Barısıl) köyünde toprağa verildi Halit Hoca. Yıllarca beraber çalıştığımız ve kendisinden çok şey öğrendiğimiz vefakar hocamıza Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Seni unutmayacağız Halit Hocam…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları