07 Mart 2026 - Cumartesi

BU DA BİZİM HİKAYEMİZ…

8 Mart 2004 tarihinde yayın hayatına başlayan, adını kentten ve kentin “kara altınından” alan, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kurulan kentin sesi Batman Petrol Gazetesi, bugün 22 yılı geride bırakarak 23. yaşını kutlamanın sevincini yaşıyor.

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Petrol Gazetesi, sırtını hiçbir kuruma veya kişiye dayamayan, logosunda yazdığı gibi “halkın ve haklının gazetesi” şiarıyla yayın hayatına başladığı günden bugüne, ilkelerinden ödün vermeden yoluna devam etti. Bugün, Batman Petrol Gazetesi’nin imtiyaz sahibi olarak şunu belirtmek isterim. Gazetemiz 23 yıllık bir geçmişe sahip olsa da, 40 yılı aşkın gazetecilik mesleğinin her kademesinde yer alarak mesleğin hakkını vermeye çalıştım.

“Beyaza siyah, siyaha beyaz demedik.” 'Batman’ın en ücra mahallelerinden kırsal alanlarına kadar kentin ve beldenin sesi olmaya çalıştık. Mesleğimizi sadece gazeteci olarak icra ettik. Batman kamuoyu da alnımızın ak, dimdik durduğunu biliyor. 40 yılı aşkın meslek  hayatım boyunca kişisel ve kurumsal çıkarlar için  gazetecilik ilkeleri ve gazetecilik ahlakından vazgeçmedik. Yani biz bireysel ve kişisel çıkarlarımız için değil,  kentin ve halkın çıkarları için mücadele ettik ve kentin sorunlarını gündemimizle birlikte ülke gündemine de taşımaya çalıştık.

Batman basınının görevi uğruna, geçmişte mürekkepli parmaklarımızdan hurufat klavyelerine, daktilolardan entertipe ve bugün bilgisayar klavyelerine dokunuşlarla devam ediyoruz. Tipo baskı makinelerinden ofset baskı tekniğine kadar, basım alanında da parmak ve el izlerimiz  kaldı. Batman’a baskı tekniği alanında Arslan ailesi olarak birçok yenilik kattık. Caddelerde ve sokaklarda da ayak izlerimiz mevcut. Bu izleri mesleğe kazandıran ve Arslan ailesine basın sektöründe önderlik eden ağabeyimiz Enver Arslan’ın emeği unutulmaz. Kendisinin meslek anlayışı ve hoşgörüsünü örnek alarak, tüm meslektaşlarımızla iletişimimizi sürdürdük.

Kentimizin sorunlarının çözümü için haber alanında meslektaşlarımızla tatlı bir rekabet yaşadığımızı da doğal karşılıyoruz. Meslek hayatımız boyunca karşılaştığımız zorlukları dile getirmeden geçemeyeceğim. Bu zorlu süreç hâlâ devam ediyor ve basın sektörünün durumu her geçen gün daha da kritik bir hâl alıyor. Kimseye bağlı ve  bağımlı değiliz; bu nedenle halkımızın sorunlarını sütunlarımıza rahatlıkla taşıyabildik ve taşımaya devam edeceğiz. 40 yıl önce bu mesleğe başlarken duyduğumuz heyecan, bugün hâlâ aynı dorukta. Kimseye tepeden bakmadık, kimseyi küçümsemedik, kimseyle alay etmedik; sadece kendi işimize ve yolumuza odaklandık. Görüyoruz, böyle devam edeceğiz.

Yerel basının büyük sıkıntılar yaşadığını da ifade etmek isterim. Birçok sektörde yaşanan ciddi ekonomik zorluklar, basın sektörünü de etkiliyor. Kentlerin sesi olan gazeteler için yük daha da ağırlaşmış durumda. Anadolu basınının sessiz çığlığı her geçen gün büyüyor; artan maliyetler karşısında ayakta durmaya çalışan yerel basına destek ne yazık ki yok denecek kadar az. Oysa basın susarsa, pek kimsenin sesi çıkmaz.

Geçmişte onlarca yazar ve muhabirin desteğini unutmazken, kendilerini saygıyla anarım. Bugün hâlâ yanımızda olduğunuz için, haber ve yazı mutfağındaki tüm emekçilerimiz ile perde arkasındaki kahramanlarımız adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

İyi ki varsınız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları