27 Nisan 2020 - Pazartesi

SEVİNDİREN HABER

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yıllardır yapıldı-yapılacak haberleriyle gündeme gelen  Güney Raman Çevre Yolundaki yeni hastane yapımı  2019 yılında netlik kazanarak 2020 yılı programına alınacağı duyurulmuştu. Yıllardır sağlık sektöründe Batman başta olmak üzere bölgeye de hizmet veren sağlık sektörü bu yükü kaldıramaz halde idi.

 Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Bölge Devlet Hastanesi bitişiğindeki alanda yapılması ve hizmete açılmasının da son aşamaya geldiği belirtilmekte. Zaman zaman yapımında aksamaların yaşandığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin de artık bitme aşamasında olduğu gündemde iken Güney Raman Çevre Yolundaki yeni hastanenin de  7 Mayıs 2020’de ihaleye çıkarılacağı sevindirici bir haber.

Tam 6 yıldan bu yana yapılması düşünülen hastane yıllarca gündemde kaldı. Onlarca oyunun döndüğü ve hatta büyük arazi sahiplerinin bu hastaneyi sağa-sola çekmesinden ötürü de gecikmesine vesile oldukları gelen rivayetler arasında. Tam da paranın bol ve ödeneklerde sıkıntının olmadığı dönemlerde bu hastanenin şahsi çıkarlar yüzünden geciktiği de acı bir gerçek!..

Evet, yıllarca geciken bu yatırım elbette Batman’ın hakkı.  Bir çok alanda yatırımları geride takip eden Batman, sağlık sektöründe de hak ettiği yatırımlara sahip olamamıştı. Bölgenin yükü altında ezilen Petrol Kenti daha büyük yatırımlar hak etmekte. Geçtiğimiz gün AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür tarafından açıklanan bu haber Batman için sevinç kaynağı oldu. İl Başkanı Gür; “Yeni hastane 100 dönümlük alanda 120 yataklı yoğun bakım ünitesi ve toplamda 500 yatak kapasiteli modern  hastane toplam 300 milyon liraya mal olacak. Yeni  hastane kararı Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlandı’’ açıklamalarında bulunmuştu.

2020 Yatırım yılı programına alınan ve 7 Mayıs yani önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak olan 500 yataklı hastanenin 2023 yılında hizmete sunulması planlanmakta. Batman ve bölge için sevindirici bu haber için emeği geçen herkesi bizlerde kutluyoruz.

KAÇAK YAPILARA DİKKAT…

Yıllarca gelenek haline gelen kaçak yapılara artık izin verilmiyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar  kentin en modern semtleri sayılabilecek Gültepe ve Çamlıtepe mahallelerinde yapılan sözde (!)  modern binalarda hiçbir imar kuralına uyulmaksızın katlar yükseltildi. Yan yana dizilen bina balkonlarında neredeyse komşu balkonlarına atlayacak kadar mesafelerle evler bitişik inşa edildi. Oysa yanı başımızdaki illerin bir çoğunda örnek ve modern sitelerle mega şehirler oluşurken ne yazık ki Batman hep bireysel düşüncelerle geride kaldı.

Son iki yerel yönetim bu konuda artık çok kararlı. Kaçak yapıya göz yummayan eski ve yeni yönetim, bu kararlılıklarıyla herkesin takdirini kazanıyor. Bir süre önce kaçak bina diken birkaç müteahhit uyarılmalarına rağmen kaçak geleneklerini sürdürmüşlerdi. Yıktırılan binaların ardından değişen yönetimi fırsat bilen bu müteahhitler kaçak yapılarına devam etmişlerdi. Belediye İmar Müdürleri yaptığı denetimler sonucu birçok binanın giriş-çıkışını engelleyerek çalışmaları durdurdu. Buna rağmen kentin değişik semtlerinde kaçak binalarda çalışmaların olduğunu belirtmek istiyorum. Daha güzel  ve daha modern bir kentin geleceği için kaçak yapı konusunda kararlı olan Belediyenin denetimlerini daha sıkı tutması gerektiğinin inancındayım.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları