03 Mart 2018 - Cumartesi

FUARLAR ÜZERİNE

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Zaman zaman 500 bini aşan nüfusuyla Batman’ın neden fuarlar düzenlememesi üzerinde durur bu eksikliğimizin giderilmesi adına yetkililerin dikkatini çekerdik. Bir Petrol Kenti olmamız nedeniyle Batman’ın fuarlarla da tanınmasına önayak olmanın son derice yarar sağlayacağına inandığımız için bu konuyu kezlerce dile getirirdik. Geçtiğimiz aylarda bu konuya duyarlılık gösteren Batman Valiliği, Batman Belediyesi, BATSO, DİKA gibi kuruluşlar ve Beyaz Grup olarak tanınan firmanın sponsorluğunu üstlendiği bir fuar gerçekleştirildi.

Fuara gösterilen ilginin büyüklüğünü gören Batmanlı vatandaşlar böylesi etkinliklerin yapılması karşısında gereken duyarlılığı ve ilgiyi göstereceklerini de kanıtladılar. Tanıtım ve istihdama katkı sunan bu tür fuarların gösterilen ilgi karşısında haklılığımızı da ortaya koymuş oldu. Gösterilen olağanüstü ilgi tüm fuara katılan kurum ve kuruluşları fazlasıyla memnun ettiği gibi ilerleyen zaman süreçleri içinde bu ve buna benzer etkinliklerin ne denli önem arz ettiğine de tanık oldular. Bu yüzden dilek ve temennimiz ilerleyen zaman içinde başta Valimizin ve Belediye Başkanımız ile iş adamlarımızın fuarlar konusunda daha da ciddi bir çalışma içine girmeleri ve petrolü ile tanını Batman’ın artık fuarlarla da tanınması ve süreklilik arz etmesine önayak olmalarıdır.

DANDİK FUARLARA HAYIR…

Son iki dönemdir Atatürk Parkında kurulan “SÖZDE HALK FUARLARI”  adı altında düzenlenen ve sözde ucuz gıda ürünleri gibi fuarlara Batman’dan herhangi bir firmanın katılmamasını bir tepki olarak gördüğümüzü iletmek isterim. Türkiye’nin bir çok ilinden gelip kendi ürünlerinin tanıtımını yapanların aksine bizim yöre insanımızın bu fuarlara katılım göstermemesi mutlaka araştırılmalıdır.

Bizim yöremizin ürünlerinin hem daha kaliteli, hem de daha ucuz olmasına rağmen getirilen ürünlerin son derece kaliteli olup olmadığını bakılmaksızın satışa sunulmaktadır. Teşhir edilen ürünlerin son derece pahalı olması da işin can sıkıcı tarafı olmaktadır. İşsizliğin doruklara çıktığı Batman’da vatandaşlar kendi illerinde açılan gıda ürünleri fuarına ilgi göstermesine rağmen bir şey alamadan teşhir edilen ürünleri seyretmekten öteye gitmemektedir. Bu tür etkinliklerin ilimiz ekonomisine bir katkı sunmadığı gibi tanıtıma da en ufak bir katkısının olmadığını özellikle vurgulamak isterim.

BATSO SEÇİMLERİ ÜZERİNE…

Geçtiğimiz aylarda yapılması gereken BATSO seçimleri KHK kapsamında birçok ilde olduğu gibi Batman’da da ertelenmişti. 1 Nisan 2018 tarihinde yapılacak BATSO seçimleri yeniden start almış bulunmaktadır. Nasıroğlu’nun ekibi ile birlikte gerçekleştirdiği ikinci etkinliğe işadamları ile ikinci kez buluştu. Seçim çalışmalarına ekibiyle sahaya inen Osman Nasıroğlu işadamları ve basınla buluşmasında yeniden seçim atmosferine girdiklerini belirterek Batman ve  ilçelerde istişare toplantılarını sürdüreceklerini belirterek konuya dair iddialarını dile getirmiş bulunmaktadır.

Geçmişte BATSO’ya Başkanlık yaptığını ve yaptığı projelerin ne denli Batman’a yararlar sağladığına da işaret eden Nasıroğlu, yeniden teveccüh gösterilmesi halinde yapacakları projelerle Batman’a önemli katkı sunmaya devam edeceklerin de dile getirdi. Bizler basın mensupları olarak Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanlığı’nı kimin kazanması hususundaki bir ön yargımız yoktur. Her kim seçilirse seçilsin yeter ki bu odanın gerçek manadaki hizmetini ortaya koyabilmesi tek isteğimizdir. Bu dileklerimizle yapılacak olan BATSO seçimlerinin demokratik bir şekilde geçmesidir. Tüm adaylara içtenlikle başarılar dileriz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları