15 Aralık 2019 - Pazar

Rektör'ün derdi büyük

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

2019 Yılı Üniversiteler arası  memnuniyet araştırması sonucunda Batman son sıralarda yer alırken, açıldığı günden beri Batman ve Üniversiteye bir değer katmayan Üniversite Rektörü Batman Basınını diline dolamaktan başka bir şey yapmıyor. Göreve geldiğinde Batman Üniversitesi öğrenci sayısının 15 bin olduğunu, hedefinin ise öğrenci sayısını  '25 bin'e çıkarmayı hedeflediğini belirten  Rektör,  koltuğunu koruma derdi ve bir türlü yıldızı barışmayan Batman basınıdır (tabi birkaçı) hariç. Rektör beyin, kendi alanı hariç bütün alanlarda uzman kesilmesi, öğrenci sayısı ise göreve geldiği günlerin çok gerisinde.  Mevcut öğrenci sayısı 15 bin, hedef 25 bin iken şimdiki mevcut sayı 12 ila 13 bin civarı. Nereden nereye…

Batman Üniversitesine kayıt için gelen öğrenciler şehir merkezindeki  kampüste kayıtlarını yaptıktan sonra Batı Raman'daki kuş uçmaz, kervan geçmez merkez kampüsü görünce  soluk almadan şehir merkezine dönüp kayıtlarını dondurup veya silmek zorunda kalırken, aydın ve entellektüel Rektör'de Mardin-Savur sınırına dayanan Batman Üniversitesi etrafındaki arazilerin Organize Sanayi  Bölgesine dönüştürülmesinin hayallerinde...

Batman Üniversitesi merkez Kampüsü’nün  bir çok bölümü işlev görmez ve tel tel döküldüğü bir halde iken, memlekete tavukçuluk bölümü kazandırarak büyük işler yaptığını düşünen malum Rektörümüz acaba kütüphane bölümünün uçan çatısını ne zaman onaracak? Park alanına 6 milyon ödenek ayrılırken, baskı ve öfkeyle azarlanan ve başka üniversitelere giden akademisyenlerin yerini acaba görevini bir esnafın soba üzerinde kestane keyfi yaparken kadro muhabbetlerinde ayırdıkları kişilerle mi dolduracak?

Üniversitenin kadrosunun konuşulacağı yer esnaf mı, yoksa senato mu? Video elimizde mevcut. O kadro için direktif veren kişi hakkında Rektör acaba bugüne kadar ne yaptırımda bulundu? Batman Üniversitesinin yer seçimiyle başlayan yanlışlıklar son hızıyla  devam ediyor. Reklam ve toz pembe hayallerle yaşamaktansa günümüz gerçeklerini göz önünde bulundurmak lazım. 

Bölgemizdeki Van 100. yıl, Diyarbakır Dicle ile Elazığ Fırat Üniversiteleri  en gözde bölümleriyle tercih edilen üniversiteler arasında… “Batman Üniversitesi'nin de Üniversite olabilmesi için 100 yılın geçmesi lazım mış!” Bu beyanat üniversitemiz Rektörü sayın Aydın Durmuş'un. Üniversitenin Batman’a ekonomik olarak bırakın kente katkı sunmasını, kendi çalışan maaşını bile çıkaramayacak derecede de sınıfta kalıyor. Kentin vizyon sahibi yöneticileri, reklama oynamayacak, konuşmalarda mikro milliyetçilik vurgusu yapmayacak idarecilere ihtiyaç var. Memleketin icraata ihtiyacı var.

BOŞ STAND                                                                                                     

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta İstanbul Yeni Kapı’da 'Batman Tanıtım Günleri'  yapıldı. Organizasyon her ne kadar eleştiri aldıysa bile tanıtım ve organizasyonun amacına ulaştığının kanısındayım.  İlk oluşu itibariyle eksikliklerin olabileceği ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak organizasyonun daha da  yoğun geçeceğinin inancını taşıyorum. Fuarın ilk iki gününün mesai günü olmasından ziyaretçi sayısının normal düzeyde geçtiği, hafta sonunun ise ziyaretçi rekorunu kırıldığının altını çizmek istiyorum. 

5-8 Aralık tarihlerindeki ‘Tanıtım Günlerine' başta Batman Valiliği, çeşitli kurum ve kuruluşlar  ile ilçe Belediyeleri ve Halk Eğitim Kursları ve ÇATOM çalışan ve reyonları vardı. İstanbul’daki  Batmanlılar, Batman'dan İstanbul'a giden Oda ile STK temsilcileri fuara çevre ve dostlarını çağırarak büyük destek sağladı.  Beşiri, Hasankeyf, Gercüş  Halk Eğitim Kurs standlarında yoğun izdiham yaşanırken, Sason Belediyesi ise standında 300 kilo bal sunumu yaparak ilgi odağı oldu.

600 Bin nüfuslu ilin üniversitesi standında ise soğuk yeller esti. Batman Üniversitesinin birkaç posteriyle süslenen standa kaç eğitim ve öğretim görevlisi ziyarette bulundu? Batman Üniversitesinin gelecek hakkında tek bir projesi olmazken, elbette bir şeyin sunumu da yapılamaz. Her gün kan kaybeden Batman Üniversitesinin kötü gidişatıyla ilgili muhasebe için Rektör beyin kendisiyle yüzleşmesi gerekir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları