19 Kasım 2017 - Pazar

Güzellikler oluşacak gibi…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Belediyesi 3. etap çalışmaları olan Cumhuriyet meydanı ve Gülistan caddesinde yoğun bir şekilde başlatılan ve tamamlama aşamasına gelen çalışmalarla yepyeni bir görüntüye kavuşması beklenen kentimizin sanırım bu çalışmaların sonunda gereken güzelliklere kavuşacağı inancına erişmiş bulunmaktayız. Aralıksız bir şekilde sürdürülen çalışmalarda yavaş yavaş sona doğru gelinirken, aylardır toz-duman içinde adeta iş yapamaz duruma gelen esnafta da belirli bir sevinç gözlemleniyor. Yapılan çalışmaların her geçen gün kendini iyice göstermesine karşının oluşan güzel görüntülerle yarınlarda esnafın yüzünün de güleceği umudu hasıl olmuştur. Günlerdir yapılan çalışmalar yüzünden adeta iş yapamaz duruma gelen esnafın tamamlanmak üzere olan çalışmalar nedeniyle yüzünün güldüğünü gözlemlemek onlarında artık rahat bir nefes aldıklarına tanık olmaktayız.

Gerek Cumhuriyet meydanını ve gerekse de Batman’ın bir çok mahalle ve semtlerinde yapılan çalışmalar uzun süre alsa da tamamlanmak aşamasına gelen çalışmalardan sonra halkımızın da son derece memnun olduğu gözlemlenmektedir. Çalışmalar esnasında halkın sıkıntı çekmemesine azami dikkat sarf eden çalışanların da bu özverili çalışmaları son derece takdire şayandır. Sıkıntılarıyla, zorluklarıyla Batman’da sürdürülen ve bitme aşamasına gelen bu anlamlı çalışmalarda emeği geçenleri halkımız adına kutlamak istiyorum. Her güzelliğin ilimizi daha da cazipleştireceği inancıyla daha da iyiye ve daha da güzele doğru emin adımlarla kentimize görkemli bir görüntü kazanması için elbirliğiyle bu manzarayı oluşturmayı kendimize ilke edinelim.

HIRSIZLIK OLAYLARI DUR DURAK BİLMİYOR

Son dönemlerde artış kaydeden hırsızlık olayları halkımızın canını fazlasıyla sıkmaya başlamış bulunmaktadır. Halkımızın dişinden-tırnağından biriktirip bir gün lazım olur diye biriktirip sakladığı nakitlerini çalmak ve havadan para kazanmak isteğiyle evlere dadanan bu kendini bilmezlerin sonu ne zaman nihayetlenecek doğrusunu söylemek gerekirse merak konusu. Her gün bir yerlere dadanan ve halkın canını bezdirenlere hala gereken önlem alınamıyorsa bu halkın hali ne olacak diye sormamak mümkün mü ?

Vatandaşlar artan hırsızlık olayları karşısında nerdeyse evlerinde bile sabahlara kadar nöbet tutmak zorunda kalmışlardır. Bir insanın evinde rahat bir şekilde uyuyamaması ne demektir bilir misiniz? Her gün bir hırsızlık olayıyla karşı karşıya kalan halkımızın tek güvencesi Emniyet teşkilatıdır ve ne yazık ki buna rağmen hırsızların büyük bir cesaretle pervasızca mesleklerini icra etmelerine bir anlam vermek mümkün değil. Kiminin televizyonunu, kiminin parasın alıp götürenler gönül rahatlığı içinde havadan para kazanmayı kendilerine alışkanlık yapanların daha ne zamana kadar meydanı boş bulup bu ahlaksız mesleği icra etmeye devam edecekleri bilinmiyor. Bizim Emniyet teşkilatından tek ricamız, yakaladıkları hırsızları eften-püften nedenlerle serbest bırakmamaları ve bu nedenle de onları cesaretlendirmemeleridir. Bu halk artık evinde rahat uyumak, evinde her an bir hırsızlık olayının yaşanmaması için huzur bulmanın özlemini çekmektedir bilesiniz. Halk olarak beklentimiz bu kendini bilmezlere artık meydanın boş olmadığını ve her isteyenin dilediği gibi hırsızlık yapamayacağı bir ilin oluşturulmasıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları