10 Nisan 2022 - Pazar

BATMAN'DA DEĞİŞİM

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

İki yılı aşkın Batman Belediyesinde Başkanvekilliği görevini yürüten Vali Hulusi Şahin yaptığı çalışmalarla bir çok alanda değişime imza attı. 3 yıldan bu yana Batman Valiliği'ne atanan Şahin, kentte yatırımdan spora bir çok alanda hizmet atağını sürdürmeye devam ediyor.

Günün yarısını Valilik’te diğer yarısını da Belediye'de geçiren Vali Hulusi Şahin, gelenekselleştirdiği mahalle buluşmaları ve sektörlerle buluşma geleneğini de sürdürüyor. Bir çok sorunu yerinde görme imkanı bulan Vali Şahin, bir çok sorunu muhataplarından dinliyor. Vali Şahin, mahalle buluşmalarında genellikle Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerini de yanında hazır bulundururken vatandaşın istek ve taleplerine anında cevap ve çözüm çabasında.  Vali Şahin, “Fırsat buldukça mahalle ve sektör buluşmalarındaki sohbet ve izlenimleri görmek amacıyla katılım sağlamaya çalışıyorum. Bir çok mahalle buluşmasında kentin en büyük sorunlarından olan yeşil alan ve park eksiklilerinin  yanında eğitim yuvalarının da eksikliği en büyük istek ve taleplerin en başında yer almakta. Evet, her Batmanlı kadar  bunun eksikliğini hep hmişimdir” diyor.  Mahalle buluşmalarındaki yeşil alan, park ve okul talepleri için yeterli alanların olmaması Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin'in elini kolunu bağlayan tek engel.

Vali Şahin’in Belediye  Başkanvekilliği görevine geldiği günden bir çok hizmetinin yanında benimde en çok takdir ettiğim çalışmalarından biri de yeşil alan ve parklar olmuştu (tabi bunun yanında sayın Şahin'in ekibini de unutmamak lazım.)  Daha yeşil bir Batman için ard arda park sayısını çoğaltmaya giden Batman Belediyesi'nin kente kazandırdığı en anlamlı ve gözde parklarından 'Sağlıklı Yaşam Parkı' ve Karabağ Parklarının kente ayrı bir değer kattığını belirtmek istiyorum. Bunun yanında Ferit Özdemir, Salih Gök ve Ercan Gün Parkları gibi onlarca park kente kazandırıldı. Projeleri devam eden park yapımlarının yanında Çamlıtepe mahallesi ve Yaşar Kemal Kent Ormanı içerisinde geçen DSİ sulama kanalı projesi dahilinde yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları projesine başlanılırken, Batman çayı kenarındaki İstiklal Parkı ve Vadi Projesinin de bitmesi Batman'a yeşil alanlarda en büyük yatırım olacağının inancındayım.

ESKİ KÖY MİNİBÜSLERİ GİBİ!

Geçtiğimiz hafta içerisinde Batman Belediyesi  Makine İkmal Müdürlüğü’nde Batman Belediyesi'nin araç parkuruna dahil edeceği  'araç teslim töreni' vardı. Toplamda 29 aracın hizmete sunulduğunu belirten Vali Hulusi Şahin, 20 aracında Batman Belediyesi için hazırlandığını ve toplamdaki  49 aracın maliyetinin 79 milyon 400 bin lira olduğunu açıkladı. Batman Belediyesi'nin bir çok alandaki hizmetleri ulaşımda da kendisini htiriyor.  Yapılan törende yeni alınan araçların son derece modern ve  çağın gereksinimlerine uygun olduğunu belirten Vali Şahin, ''Bundan önce Belediyenin yeşil, sarı ve kırmızı renklerinde eski köy minibüsleri benzeri servisleri vardı. Bunları peyder pey kullanımdan kaldıracağız. Son dönemlerde aldığımız modern ve çağın gereksinimlerine uygun klima, kameralarla takip edilen, engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği donanımlara sahip araçlarımızla kıymetli Batman halkına en iyi sunmayı, hizmet ve çalışmalarımızı devam ettireceğiz''  ifadelerini kullandı. 3 yıldan bu yana Batman'da görev yapan, 2 yılı aşkın Belediye Başkanvekilliği görevi süresinde kentin bir çok cadde ve kavşağında yapılan değişimlere imza atan Vali ve Belediye Başkanvekili  Şahin'in bir Batmanlı gibi sorunları bildiğinin kanısındayım. 

Daha güzel günler dileğiyle...

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları