22 Eylül 2024 - Pazar

MHRS = DİYANET İŞLERİ

MHRS = DİYANET İŞLERİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Geçimin daha da zorlaştığı, ekonominin günden güne daha da daraldığı, hayat pahalılığının gün geçtikçe daha güç bir hale geldiği ve zamların dur durak bilmediği bu ortamda ne yazık ki vatandaşın yaşam koşulları gittikçe zorlaştığına hepimiz şahitlik etmekteyiz. Eğitim ve sağlık alanındaki sıkıntılar daha da büyürken vatandaşların sağlık sorunları nedeniyle başvurduğu hastanelerde günlerce hatta aylarca randevu alamadıklarını hepimiz görmekte ve yaşamaktayız. Artan maliyet ve giderlerden dolayı vatandaş özel sektördeki hastanelerden umudunu keserken tek umutlarını devletin sağlık kurumlarına bağlamış durumdayken ne yazık ki bir muayene için bile haftalar ve aylarca randevu alamaz halde! Bu sistemin sadece Batman'da değil tüm ülkede yaşandığını görmekteyiz. Televizyon ekranlarında ve toz pembe söylemlerin ötesine gidemeyen bu sistemin faturasının yine vatandaşa çıktığını belirtmekte fayda var.

DİYANETİN KURA MARİFETİ !

Yazımızın girişinde uzun zamandan beri sağlıkta yaşanan sorunlara değinerek başladık. Sağlıkta bu tür olumsuzluklar yaşanırken Diyanet İşleri’nde yaşananlar sağlığı gölgesinde bırakacak sorumsuzluklar yıllardır süregelmekte. Yıllar önce hac farizasına niyetlenerek kayıt yaptıran haccı adayları ne yazık ki artık bu niyetlerinden vazgeçerek hacca gidemez hale geldi. Yıllardır kuraları çıkmayan artan hayat pahalılığı ve artan döviz artışından dolayı artık insanların hac farizasından bile vazgeçtikleri gerçeğini yaşamaktayız. Her yıl Hac farizasını yerine getirmek için binlerce vatandaş Diyanet işlerine kayıt yaptırmakta. Söylemlere göre kura çekimi sonucu belirlemelerine göre haccı adayı olarak seçilmektesiniz. Bu ne kadar inandırıcı oluyorsa! Benim de 2010 yılında kayıt yaptırmama rağmen tamı tamına tam 14 yıldır kura sonucunu beklediğim gibi. Bu yıl bana Diyanet’ten gelen mesajların tekrardan kaydımı yenilemem gerektiği ifadelerini artık dikkate almadığımı üzülerek ifade etmek isterim.

2010’lu yıllarda 1000 dolar, 1.500 Türk lirası iken bugün 1000 dolar 34.bin Türk lirası! Vatandaş hacca gitmek için bu parayı nerden bulacak? Sırf Diyanet’in azizliğine uğradığı için oturduğu evini mi, yoksa bankadan faiz çekerek mi gitsin hacca? Bunu da Diyanet’e sormak lazım! Evet, uzun zamandan beri yaşanan bu sistem karşısında umudunu her yıl bir sonraki yıla bırakan vatandaşlar, Diyanet İşleri sayesinde korsan hac şirketleri ve organizasyon şebekelerinin eline düşerek dolandırılmakta. Her yıl kurası çıkmayan haccı adaylarına bu imkanı sunduklarını belirten ve tüm sosyal medyada reklam yapan onlarca sözde şirket ve organizasyon firması haccı adaylarından parayı aldığı halde bunları götüremediği, götürenlerin de bu haccı adaylarının kaçak sayıldığı gerekçesiyle mağdur edildiği bilinmekte!

2024 Yılı hac farizasını yerine getirmek için geçtiğimiz aylarda yine kutsal topraklara giden yüzlerce hatta binlerce haccı adayı vaat edilen otellerde değil de derme-çatma mekanlarda kaldı. Kaçak olduğu gerekçesiyle kaldıkları otel ve mekanlardan çıkamayan vatandaşların oradaki bir çok ziyaret edilmesi gereken mekan ve görevlerin den de mahrum bırakıldı. Bu haksızlığı yapanlara göz yuman ve sebep olanlara neden göz yumulmakta? Evet, ne yazık ki bir çok alanda yapılan adam kayırmalar ve haksızlıklar olmaması gereken yerlerde de yapılıyormuş. Sırasını 10 yılı aşkın süre bekleyen ve artık yaşam koşulları değişen, sağlıkları el vermeyen hac farizasını yerine getirmeye niyetlenen ama bir türlü gidemeyenlerin ve buna sebep olanları da Allah'a havale ediyoruz.

Güzel bir hafta dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları