11 Mayıs 2024 - Cumartesi

NEDEN ÇOK SIK HASTALANIYORUZ

NEDEN ÇOK SIK HASTALANIYORUZ

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Her canlıda olduğu gibi, insanoğlu da mükemmel bir plân ve programla yaratılmıştır. Beslenme her canlıda olduğu gibi, insanoğlunda da fıtratına (doğasına) uygun olmalıdır. 

Elde edilen verilerin genel anlamda beslenme tarzımız olan besinlerin genetiği ile oynanmış, hormonlu besinlerin tarım ilaçlarıyla, renk, koku, tat verici maddelerle vücudumuz kimyasal bir çöplüğe dönüşmesi nedeniyle, neden hasta oldum? Nerden çıktı bu hastalık şimdi? Neden ben! Doktorların cevabı da sıklıkla genetik faktörler ve bünyen yapıyor, şu yediğin, bu içtiğin ve az hareket ettiğin için, ne var ki ne pankreasımız ne de onun salgıladığı insülin hormonu, kara ciğer yağlanması, şeker hastalığı, kolestrol, kalp damar hastalığı vs... Organlarımız böyle bir yükün altından kalkabilecek kapasitede değil. 

Modern tıbbın oldukça hızlı müdahale eden ve hızlı yanıtlar veren ama bir o kadar da kısa süren tedavi olanaklarına ulaştığımız bir süreç yaşıyoruz. Günümüzde mevcut tedavilere dirençli kronik hastalıkların görülme oranlarının giderek artması, üzerine ve ilaçların yan etkilerinin ekleniyor olması, modern tıbba olan güvensizliği artırırken bir yandan doğal ve tamamlayıcı tıp yöntemleri daha çok ilgi uyandırmaktadır. Alkol, sigara, şekerli içecekler, yağlı yemeklerle mideyi tıka basa doldurarak hastalıklara yol açan en önemli faktörlerden biridir ve üstüne de hareketsizlik eklenince midemiz düzensiz bir şekilde doldur boşalt bir havuza dönüşmekte. 

Yaşamımızı sağlıklı ve hayata bakış açımızı gözden geçirerek, sağlığımıza etki ve faydalı olabilecek önemli bilgilerin farkına vara bilmek için, Peygamber Efendimizin (SAV)'nin tavsiye niteliğindeki bu ifadeleri bizler için bir reçete hükmünde adeta.

Peygamber Efendimiz (SAV), Rum imparatoru Herakliyus ile mektuplaşırdı. Birbirlerine elçi gönderirlerdi. Bir defa, Herakliyus birçok hediye göndermişti. Bu hediyelerden biri de, bir Doktor idi. Doktor'a gelince: 

❂ “Efendim! imparator hazretleri beni, size hizmet için gönderdi. Hastalarınıza bedava bakacağım!”dedi.
Rasülullah Efendimiz kabûl buyurdu. Emr eyledi, bir ev verdiler. Her gün nefis yiyecek, içecek götürdüler. Günler, aylar geçti. Hiçbir müslüman, Doktora gelmedi. Doktor, utanıp Peygamber Efendimize gelerek:

❂ “Efendim! Buraya, size hizmet etmeye geldim. Bugüne kadar, bir hasta gelmedi. Boş oturdum, yiyip içtim, rahat ettim. Artık gideyim?” 

Diye izin isteyince, Peygamber Efendimiz (SAV): 

❂ “Sen bilirsin. Eğer daha kalırsan, misâfire hizmet etmek, ona ikrâm etmek, müslümanların vâzifesidir. Gidersen de uğurlar olsun. Yalnız şunu bil ki, burada senelerce kalsan, sana kimse gelmez. Çünkü, ashâbım hasta olmaz! İslâm Dini, hasta olmamak yolunu göstermiştir. Ashâbım temizliğe çok dikkat eder. Acıkmadıkça bir şey yemez ve sofradan, doymadan önce kalkar.” buyurdu... 

Sevgili okurlarım aslında, Peygamber   Efendimiz sağlıklı bir yaşantımızın olabilmesi için bu reçeteyi uygulayın tavsiyesinde bulunuyor bizlere. 

Bu açıdan ideal sağlık için hem beslenme ve hem de yaşam tarzı değişiklikleri gibi fiziksel konularda hem duygusal ve zihinsel boyutlarda, hem de ruhsal boyutta doğru davranış içinde olmayı gerektirmektedir. 

Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle. 

Selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları