17 Temmuz 2024 - Çarşamba

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI NEDEN İL BAŞKANI OLMASIN

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI NEDEN İL BAŞKANI OLMASIN

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür'ün istifasından sonra, İl Başkanlığına atanacak veya kimin görevlendirileceği konusu gündem olmaya devam ediyor. Belirli isimlerin gündeme geldiğine de şahit olduk. Geçtiğimiz hafta, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Başkanlığı konusunu gündeme getirerek yakın bir zamanda İl Başkanlığına layık olan birinin atanacağını ifade etmişti.

İl Başkanlığı konusu hakkında bir önerim var.

Çalışma disipliniyle, hakkıyla görevini tarafsız yerine getirmeye ve işini ne kadar iyi yaptığına, görevinin tam ve eksiksiz yerine getireceğine, performansı ile takdir edilip, şikayet konusu olmayacağı ve çözüm üreten. Görevi süresince zorlu ve tartışmalı sorunlarla başa çıkmanın ve de bunları seçmene ve kamuoyuna anlatmanın keyfine vardım diye bilecek ve AK Parti İl teşkilatı; Merkez, İlçe ve Belde organlarını en iyi bilen ve tanıyan biri olmalı İl Başkanı... Bu açıdan, Kanaatimce öne çıkması gereken isim, Gençlik Kolları Başkanı olmalı; Çünkü Seçim şartları, tarzı ve faaliyetleri, il ve ilçe teşkilatlarıyla münasebetleri ve çalışmalarını tabandan başlatarak saha çalışmasında kalabalık işlek ana caddelerde kurulan standart çalışmaları ve seçmene ulaşmak için mahalle, hane ve esnaf ziyaretleriyle kış, yaz demeden, Milletvekilliği ve Mahalli İdareler seçimlerinde tüm enerji birikimlerini ortaya koyan. Kamu-kurum ve kuruluşlarında, iletişim etkinlikleri kapsamında bilgi, birikim ve tecrübe kazanan, bir siyasi partinin yöneticiliğini yapabilecek kapasitede olduğunu buradan ifade etmiş olayım.

Neden bu görüşü savunuyorum. Çünkü 34 yıllık bir seçim kurulu çalışanı olarak çalışma hayatımda tecrübe ve gözlemlerimle, siyasi partilerin seçmen tabanının faaliyetler ve işleyiş biçimlerini iyi bilen biri olarak her zaman bir siyasi parti yöneticisi veya yönetecek kişilerin tabandan gelenlerin hep başarılı olduğunu görmüşümdür. İl Başkanlığına atanacak ismin tanınan ve bilinen denilerek, parti örgütünün ve seçmen tabanının eril bakış açısı tecrübesine sahip olmaması durumunda başarısızlıkta kaçınılmaz olur. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı, Neden AK Parti İl Başkanı olmasın. Bu isim Alper Yasin Aslan, ben bu insanı bilmem, tanımam ve hiç bir zaman konuşmuşluğum ve muhabbetimde olmamıştır. Ama gündem il başkanlığı konusu olma hesabıyla aylardır neden bir başkan bulunamıyor, araştırmasına girdim. Çevremde tanınan ve yıllarca siyasetin içinde olanların bilgi ve birikimlerinden istifade ederek, siyasi partilerin işleyişinde bilgi sahibi olduğumdan ve yola çıktığım bu araştırmada parti tabanında sevilen ve seçmenlerle iletişimde, taraflı ve tarafsız ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlarda hak hukuku gözeterek. Kamu-kurumlarında gençlerin ve öğrencilerin sıkıntılarının çözümünde, vicdanı ve insani olarak rol alan ve geceli, gündüzlü çalışmalarıyla sahici bir insan olduğunu göstermekte. Bu nedenle, bir araştırmacı yazar olarak hak, hukuk denilince, gerçekleri arayanlara vasıta ve vesile olmam gerekir, diye düşündüm ve kamuoyunun bilgisine sundum.

Vesselâm.

#
Yorumlar (1)
Doğan
18.07.2024 19:13
Kesinlikle haklısınız
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları