17 Ağustos 2024 - Cumartesi

ERKEKLERİN TESETTÜRÜ DE, GÖZ KAPAKLARIDIR

ERKEKLERİN TESETTÜRÜ DE, GÖZ KAPAKLARIDIR

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

İlkbahar mevsimini sevmeyen var mı, bilmiyorum. Özellikle ağaçların ve çiçeklerin türlü türlü renk ve güzellikteki bahar elbiselerini giymeleri, onları ayrı bir ihtişamlı yapıyor. Bu bakış açısıyla tefekkürümüz; tezekkür ve teşekküre dönüşüyor adeta.Tabiatın bu haşrolma hadisesi, bize Allah (CC)'nin "El-Bâis" öldükten sonra yeniden dirilten ism-i cemilini gösteriyor. Bu eşsiz sanat eserlerine gözlerimizin alabildiğince bakmaya doyamadığımız ve bir de gözlerin bakılmaması gereken bir durum söz konusu gerçeği de var. Nur Suresi 39 Ayet-i Kerime bizlere şöyle bildirmektedir: "Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar." diye bir uyarıda bulunmakta...

Bu açıdan, öncelikle şu noktaya bir vurgu yapmak isterim. İmtihana tabi tutulmak üzere yaratılan bir varlığın ilk sorusu, herhalde yasaklar olmalıdır. Çünkü toplumda helal haram demeden erkeklerdeki sapkınlık derecesine varan gözetleme ve röntgencilik duygusu, hazzı ve delici mızrak uçlu bakışlarla kendilerine haram olana iştahlı bir sekilde bakıp, adeta yemek davetlerindeymiş gibi silip süpürenlere... Bu Ayet-i Kerimeyi dikkatlerine sunuyorum:

"Allah, gözlerin kötü niyetli bakışını ve kalplerin sakladıklarını bilir."

(Mümin Suresi Ayet- 40/19)

Sanmayın ki; Tesettür, sadece kadına farzdır. Erkeklerin tesettürü de, göz kapaklarıdır. Tıpkı bu durumda olan ve kendilerini teşhir eden kadınlarda da mevcuttur. Özellikle yakışıklı erkeklerin bakışları ile kendilerine beğenilme duygusu tavan yaptırır. Göz zinasına sebebiyet verme duygusu, ruhunun derinliklerinde cılız bir ses ile vicdan muhasebesi sonuçsuz kalır. Bu kadınlar, isterler ki kendilerini sadece yukarıda vasfını saydığım kimseler görsün, seyretsin diye dünya onların olur. Bu grubun dışında kalan kimselerin kendilerine bakmalarına tepki gösterirler. Hoşlarına gitmeyen biri ağzını açsa, kıyameti koparır ve sözlü tacize uğrama naralarını yüksek bir sesle etrafa duyurur. Kadınların beğenilme hali bile hemcinslerinden üstün olma ve fark atma duygularını hep üst seviyede tutarlar. Dikkat ederseniz bu insanlar bahar ve yazda kabak çiçeği gibi açtıkları yerlerini, kışın kapatırlar. Çünkü soğuğun sebep olduğu hastalıklar, bedenin içgüdüsel olarak kendisini korumaya almasıdır.

Sonuç olarak, Örtünmek erkeğe ve kadınada farzdır. Kadınların açılıp, saçılmalarına ilişkin, Bediüzzaman Hazretlerinin bu ifadelerini okurlarımın dikkatlerine sunmak istiyorum:

"Bediüzzaman tesettür taraftarıdır. Kadınların yarı çıplak, açık dolaşmalarına, İslamiyete karşı muhaberede şeytan kumandasına verilen fıkralar olarak tasvir etmekte."

"Ve yine Bediüzzaman'a göre, kadını güzelleştiren şey ve kadının hakiki ve daimi güzelliği içtimai hayata yer alan süslenmek, vücutlarını teşhir etmek olmayıp, terbiye-i İslamiye dairesinde adabı Kur'aniye zinetidir." diye buyurmuştur.

Sevgili dostlar... Konu itibariyle göz zinasına sebebiyet veren ve kabak çiçeği gibi yarı çıplak giyiniş tarzını sergileyenler konusuna ilişkin, dilimin döndüğü kadar birşeyleri ifade etmeye çalıştım. Açılma, saçılma konusu aslında imani bir konudur. İman konusuna değinmedim bile.

Velhasıl...

Rabbini bilen kendini bilir, kendini bilen Rabbini bilir.

Selam ve dua ile.

#
Yorumlar (3)
Aydın orhan
18.08.2024 14:11
Yine çok mühim bir konuya temas ettiniz. Tebrik eder, devamını dilerim.
Destan
18.08.2024 12:55
Kalemine sağlık Aziz hocam. Konuyu mükemmel ele almışsınız. Allah razı olsun
18.08.2024 12:54
Teşekkür ederim aziz bey Hüseyin
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları