03 Ağustos 2024 - Cumartesi

GSM OPERATÖRLERİNDE HAKSIZ KAZANÇ VE ORANTISIZ BİR FİYAT ARTIŞI VAR!!!

GSM OPERATÖRLERİNDE HAKSIZ KAZANÇ VE ORANTISIZ BİR FİYAT ARTIŞI VAR!!!

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Piyasa şartları ve ülkenin ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönemden geçtiğini bilsek de günlük hayatta öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki; artık insan pes diyor.

Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell GSM Operatörlerinin fahiş fiyat artışlarına vatandaşlardan büyük bir tepki ve şikayet var. Yüksek fiyatlar başını almış gidiyor. Faturalı hat, faturasız hat konuşma, internet ve sms paketi 400 lira olarak ve faturasız bir hat ise 600 lira fiyat etiketi ile satılıyor. Bazı bayiler serbest piyasa koşulları ve maliyetlerin artışı nedeniyle zam yapılıyor ifadeleri üzerine vatandaşlar büyük bir tepki gösterdiklerine şahit oldum. GSM Operatörleri ağız birliği yapmış ve kendi aralarında anlaşarak faturalı veya faturasız hatların fiyatları aynı ücret tarifeleri üzerinden fiyat veriliyor. GSM Operatörlerinin tıpkı büyük market zincirlerinde olduğu gibi günlük fiyat etiket değişikliklerinin yapıldığı gibi, GSM Operatörlerinin de haksız bir kazanç ve orantısız bir fiyat artışı yapmaktadırlar.

İnsanlar artık tiyatronun bir figürü gibi gündemleri... Ne olacak bizim halimiz. Bu zamlar ve fiyat artışları nereye kadar? Haklı olarak, insanların “hâlet-i ruhiyelerinin” haklılığını ve serzenişlerinin etkileri ağırlıklı olarak, gelir düzeyinin-asgari ücret ve fert başına düşen gelir (FBDY) bağlamında- düşük olması ve serbest piyasa koşulları denilerek fahiş zam artışlarına caydırıcı müdahalelerin yapılmaması ve ölçüsüzce fiyat artışlarının etkisi devam ettikçe ve bunların yanı sıra emekli ve çalışanların gelirlerinin artmaması nedeniyle, fiyat istikrarının elde edilmesi mümkün olmayacaktır.

Bu nedenle, toplumdaki problem ve sıkıntıları dile getirmek adına kolektif bir anlayışla vatandaşların haklı talepleri, şikayetlerinin ve sorunlarının çözümüne ilişkin bir yazar olarak yetkililere duyurma adına, vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Vatandaşların haklı serzenişlerini buradan yetkililerin dikkatine sunarak, GSM Operatörlerinin haksız kazanç ve orantısız fiyat artışlarına karşı İnşaAllah bir yaptırım gelir.

Vesselâm.

#
Yorumlar (2)
Destan
03.08.2024 18:29
Allah razı olsun Aziz hocam... Çok güzel konulara değinip, gündeme getiriyorsunuz. Çekinmeden hakikatleri ifade ediyorsunuz. Eline ve kalemine sağlık.
İlyas
03.08.2024 16:29
Kaleminize sağlık....
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları