10 Ocak 2021 - Pazar

7/24 KURAKLIK HABERLERİ!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

         Türkiye genelinde ve bölgemizde birçok akarsu ve barajların dibi görünüyor. Son günlerde televizyon kanalları ve yazılı basının değişmeyen haberlerinden biri de haliyle ‘kuraklık’ oldu.

         Yıllar önce bölgemiz başta olmak üzere hemen hemen tüm bölgelerde yağışlar bol ve bereketli olurken, coğrafyamızdaki tarım alanları bolluk ve berekete dönüşürdü. Çocukluk yıllarımızda hepimiz çok iyi biliriz ki Kış aylarında Batman merkez bile karla kaplanırken kırsalda ise yollar kapanır hale gelirdi. Ama ne hikmetse son yıllarda Türkiye'nin yanı sıra bölgemizde de kuraklık çanları çalmaya başladı. Nedenine gelirsek, doğa intikamını alıyor olmasın?

         Son yıllarda, bölgemizde bazı aç gözlü çiftçilerin gelenek haline getirdiği anızlar, toprağa zarar verdiği gibi binlerce canlının da ölümüne sebep oldu. Bu canilere verilen mücadelenin ise sonuçsuz kaldığını gördük. Bildiklerini okudular. Öyle görünüyor ki devam edecekler vahşiliklerine. Çok ilkel sistemlerle vahşi sulama yapan ekiciler toprağa verdikleri zararın hiç mi farkında değiller! Batman'da Yaz aylarını kabusa çeviren ve kocaman kenti duman altında bırakan sözde çiftçi ve üreticilerin rahmet beklemesi çok tuhaf değil mi? Bunların ilk önce kendileriyle yüzleşmesi gerekmiyor mu?

         Doğaya saygısı olmayan, sokaktaki hayvanlara düşmanca davrananların yanı sıra bölgemiz ve büyük şehirlerdeki sanayi atıklarıyla doğayı kirletenler bu tablodan kendine hiç pay çıkarıyor mudur acaba? Yaşadığımız şehirde bile caddeleri ve sokakları adeta çöplüğe çeviren insanların aklına yeni mi kuraklık geldi! Bence bu yaşadığımız duruma şaşmamak lazım.

         Beğenmediğiniz Avrupadaki insanların kişilik haklarının yanı sıra çevreye saygıları ile inançları gereği hakkaniyette İslamiyeti örnek alırken bizler ise tam tersini yapmaktayız. Bundan dolayı Avrupa ve Dünya normal mevsimleri yaşarken bizler de yaptıklarımızdan ötürü daha sıkıntılı günlere sürükleniyoruz. 

         Bilindiği gibi bunlar iyi günlerimiz. Kendi işimiz dışında her şeye karışır olduk. Elbette yaptıklarımızın hesabını vereceğiz.

HAYALİ TABLO!

         Geçtiğimiz hafta içinde yerel medyamızda öyle bir haber yayınlandı ki hayalini kurmak bile çok zordu. Batman Havaalanı yetkililerince basına servis yapılan haber, firesiz olarak gazetelerin çoğunda yayınlandı (servis yapılmayanlar hariç). Batman'a yakışan havaalanımızda hiç alışık olmadığımız uçaklar adeta sıra sıra dizilmiş vaziyetteydi. Hep boş veya sefer için bekleyen bir-iki uçak dışındaki alanda yaklaşık olarak 4 uçak beklemekteydi.

         Bu güzel manzara karşısında kimisi acaba burası küçük Ankara Esenboğa mı, kimisi ise küçük İstanbul Havalimanı mı diye düşünürken, kimisi de sefer sayısının arttırıldığı ve ücretlerinin de artık makul düzeye düştüğü hayaline kapıldı.  Bunu görünce gözlerimize inanamadık adeta fakat haberi okuyunca gerçek ortaya çıktı. Meğerse komşu illerimiz olan Siirt ve Muş'taki havalimanlarında yaşanan hava muhalefeti nedeniyle uçaklar yolcularını Batman Havalimanına indirmiş. Komşu il Diyarbakır'a günlük olarak 30 uçağın sefer yapmasının yanında Batman'a ise bir haftada mecburi inişler dahil 30 seferin yapıldığını ve seferlerin adeta direkt Batman'a yapılıyormuş gibi lanse edilmesinin etik olmadığına inanıyorum.

         Sağlıklı bir hafta diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları