07 Kasım 2018 - Çarşamba

TRAFİK ÇIKMAZI…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Her geçen gün büyüyen ve de gelişen ilimizde bilindiği gibi araç sayısının da artığı bilinen bir gerçektir. Bu da zaten yetersiz olan caddelerimizde inanılmaz bir trafik keşmekeşliği yaşatmaktadır. Yıllardır bir türlü düzene giremeyen batman trafiğine yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen istenilen düzenin sağlanmadığı gözler önüne serilmiştir.

Trafik tıkanıklığının aralıksız bir şekilde sürdüğü caddelerimizdeki görüntü iç karartıcı bir hal almaya başlamıştır. Yıllardır yapıldı yapılacak denilen Siirt Çevre yolu alt ve üst geçitleri trafiğe açılmasına rağmen o bölgedeki trafik tıkanıklığına çözüm getirmedi. Diyarbakır’dan gelen birçok araç, üniversite girişindeki yolu kullandıklarından trafik adeta durma noktasına gelmektedir. Batman, artan bu araç sayısıyla ne yazıktır ki adeta bir açık galeri konumuna gelmiştir.

Ana caddeler ve tali minibüs yollarındaki tıkanıklık adeta sürücülerin kabusu haline gelmiştir. Üstelik trafik kurallarının ihlal edilmesi ve kendini bilmez sürücülerin trafik kurallarını tanımaması da bu keşmekeşliğe katılınca batman gerçek manada çekilmez bir il olmaya başlamıştır. Trafiği düzenlemekle sorumlu olan emniyet trafik yetkilileri de üzülerek ifade etmek isterim ki onlarında artık böylesi bir keşmekeşlik içinde kaybolup gittiklerine ve görevlerini gereği gibi yaşamadıklarına tanık olmaktayız. Batman’da gerek şehir merkezinde ve gerekse de diğer yerleşim birimlerinde alt ve üst geçitlere mutlaka ama mutlaka ihtiyaç olduğu gerçeğini kabullenmek ve araç trafiğini bir nebze olsun hafifletme adına gereken çalışmaların yapılması kaçınılmaz bir hal almıştır.

Birçok kentte alt geçitler yapılarak tek yönlü araç trafiğini mükemmel bir şekilde rahatlatma yönüne gitmişler de bizim için ne yazık ki birçok proje üretilmesine rağmen bunların tümü sözde kalmaktan öteye gitmemektedir. Dileğimiz son dönemlerde trafiğin gerçek manada içinden çıkılmaz bir hal aldığı ilimizdeki bu keşmekeşliği sona erdirebilme çalışmaların başlatılmasıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları