01 Kasım 2021 - Pazartesi

GÜZEL GELİŞMELER ve MASTER CHEF!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Pandemi ve yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle uzun süreden beri Batman'a istenilen yatırım ve açılışlara da ara verildiğinin altını çizmek istiyorum. Dünya coğrafyasında bir çok alanda etkili olan ekonomik krizle beraber yaşanan pandemiden dolayı iş dünyası da zorlu bir süreçten geçmekte. Dünya markası devasa firmalar bir bir kapanma yoluna giderken bölgedeki ülkeler gibi bir çok devlet sıkıntılı günler geçirdi ve hala da geçirmekte. Bölgemiz ve kentimizde de istenilen yatırımlar ne yazık ki hayata geçirilemedi.

İşsizlik rakamlarıyla Türkiye'deki illerin başında olan Batman genç nüfusuyla da ülke sıralamasında 4. sırada. Güneydoğu'nun en huzurlu illerinden biri olan Batman her şeye rağmen günden güne gelişip büyümekte. Bunun için Vekillerimiz ve idarecilerimizin gelişen ve büyüyen Batman için daha çok çaba sarf etmelerinin gerektiğine inanmaktayım. Evet, uzun zamandan beri orta çaplı işyerleri hariç ciddi yatırımların yapılmadığı Batman'da geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan açılışla dev bir yatırımın hizmete sunulmasına şahitlik ettik.

Önceki yıl inşaatına başlanan Batman Petrol City artık kapılarını Batman ve bölge halkına açmış oldu. Batman il yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen bu yatırım bünyesinde Batman'a ilk kez gelen 30 markanın yanı sıra 150 mağazaya da ev sahipliği yapacak. Zorlu bir süreçten geçen ve yatırımına ara vermeyen Petrol City Yönetim Kurulu adeta krizi fırsata çevirmiş oldu. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Batman ve bölgeye güzel bir yatırım kazandıran AVM yönetiminin kente üretime dayalı projeler üretmesi tek dileğimiz olacak.

Hafta sonu Batman yerel basın mensupları ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda buluşan AVM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Yılmaz ve Selim Filiz, Güneydoğu'nun ilk 4. Nesil AVM konumundaki Petrol City'in kentin yeni yüzü olduğuna dikkat çektiler. Yapımından bu yana hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını belirten Yönetim Kurulu AVM’nin toplam maliyetinin 550 milyon TL'ye mal olduğunu ve hizmetteki mağazalarda bin 500 kişiye istihdam yaratıldığına dikkat çekerken, AVM'nin sadece tüketime dayalı olmadığını, bugüne kadar şehirde yaşanmamış bir çok sosyal etkinlik ve fuarların yapılacağını da dillendirdiler. Biz de bu devasa yatırımın hayırlı olmasını diler, üretim ve istihdama dayalı yatırımların devamını dileriz.

MASTER CHEF İZDİHAMI !

Mesleğimiz gereği zaman zaman fırsat buldukça kentte yaşanan etkinlik ve zenginlikleri yerinde görmek en büyük arzumuz. Geçtiğimiz hafta Batman'da 4'ncü kitap fuarı düzenlendi. Elbette eksiklikler ve fazlalıklar olabilir. Önemli olan bir organizasyonu formatına göre tamamlamak en büyük başarı olmalı. Düzenlenen kitap fuarına söyleşi için alana davet edilen Master Chef  ekibinden Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu'nun platforma çıkması büyük izdihama yol açtı.

Yaşanan izdiham sonucu bayılma ve ezilmeler yaşanırken sosyal mesafe kuralı da hiçe sayıldı. Programları gereği Hasankeyf'te yemek programı düzenleyen Master Chef ekibinin Kitap Fuarıyla ne alakası olabilir? Düzenlenen fuar gıda ve lezzet fuarı olsaydı elbette tamam derdik. Ama Kitap nere-Yemek nere! Sırf Kitap Fuarına ilgi varmış gibi izdiham yaratılıyorsa bu doğru bir kadar değil sanırım. Kısacası Yemek Ustalarına gösterilen ilgi ve alaka Yazar ve eserlerine olsaydı. Kısacası yakışmadı.

Güzel günler dileğimle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları