04 Eylül 2022 - Pazar

BUNUN ADI FIRSATÇILIK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Sadece son aylarda değil, uzun süreden beri Batman'da yaşanan kira fiyatları değimi yerindeyse işi çığırından çıkardı. Kiralık ilanlarını okuyan veya takip eden bir çok vatandaş bir an şaşkınlık içerisine girerek kendini Batman'da değil de Paris'te ilan aramış zanneder. Dairesini kiraya verenlerin çoğu da Batman'ı Türkiye'nin tatil cenneti, istihdamda ün yapmış Edirne, Denizli ve Bursa ile kimileri de ülkenin en mükemmel şehri olarak görüyor demek! Oysa turizmde hiç bir şekille anılmayan, eğitim kalitesi Türkiye ortalamasında diplerde olan ve işsizlikte de değişmez liste başı olan Batman'da yaşadığımız en büyük gerçeğimiz.

Yabancı memurların, tayini Batman'a çıkan öğretmenlerin ve ihtiyacı kiralık daireye olanların vay haline!  Batman merkezde ve bir çok mahallede kiralık daire fiyatlarına baktığınızda gözlerinize inanamayacağınızı göreceksiniz. Satılık ve kiralık ev fiyatlarınıza baktığınızda GAP mahallesinde sadece 1+1 daire kirasının 2 bin ila 2 bin 500 lira arasında, 2+1 daire fiyatının da 3 bin lira civarında olduğunu, 3+1 daire fiyatının da 4 ve 5 bin lira arasında olduğunu göreceksiniz. 

Sözde kentin en modern semtleri olan Gültepe ve Çamlıtepe'de kiralar 5 bin lirayı aşar hale gelmiş. Fiyatlara baktığınızda şaşkınlığa düşersiniz, bir de bunlara ilaveten 2 depozito ve 2’de peşin kira. Bunlara baktığımızda Batman  gerçekten de kendini aşmış ya! Şu hale bakın, Allah aşkına bu memlekette çalışan var, çalışamayan var. İnsanların bu sorununu görmeyen, göremeyen yetkililere ne diyeceksiniz? Çok merak ediliyorsa internet sayfalarında ilanlar ortada. Gerçekten bu işin bir mekanizması bir denetleme birimi yok mu?  Vatandaş bu gidişle kiralayacak ev bulanmayacak.  Batman'ın hangi köşesine bakarsanız bakın durum bu. 19 Mayıs mahallesinden, Bağlar’da, Beşevler'de, Meydan'da, Bahçelievler'de durum aynı. Fiyatlar almış başını gitmiş. Denetleyen yok, sorgulayan yok! Bunun da tek açıklaması ve adı olur; FIRSATÇILIK

BU TAKIMI ONURE ETMEK HEPİMİZİN GÖREVİ

Petrolden doğan kent olarak bilinen ve adını sporda da altın harflerle yazdıran Türkiye liglerinin en saygın kulüpleri sıralamasında yer alan Batman Petrolspor futbol takımının yanında güreş takımı ile spor alanındaki bir çok kulüp adeta bu kentinde tanıtım elçileri konumunda.

Batman’da engelli bireylerin kendi imkanlarıyla 17 sene önce kurdukları takımdan Batmanlılar ne kadar haberdar? Türkiye Basketbol Federasyonu tekerlekli sandalye basketbol liginde yıllardır mücadele eden ve parmak sayısı kadar kurum ve kuruluşun desteği ile ayakta durmaya çalışan bu takımın Batman ve Batmanlılara ihtiyacı var. Sporun sadece futbolla ilgili olmadığını hepimiz öğrenmeliyiz. Bedensel Engelliler Batman takımı şu an Türkiye Basketbol 1. liginde hangi takımlar ile mücadele ettiğini biliyor musunuz? Başarısı zor elde edilebilen ve şu an da bazı iller için hayal edilen 1. lig Engelliler Basketbol takımımızın grubunda Muş, Gümüşhane, Karabük, KKTC, İzmir Bornova, Kocaeli, Mardin, Antalya, İstanbul Tuzla, Bursa, 68 Aksaray, Hatay ile Fuzulev’in takımlarından oluşmaktayken biz hala takımımıza destek vermek için müsabakalardan bile haberdar değiliz.

Bu takımın başındaki Nasrettin Kaya ile teknik kadronun sıkıntılarından ne kadar haberdarız? Büyükşehirlerde ve KKTC'de Batman’ın tanıtım elçisi olan kulübe kaçımız destek vermekteyiz? Batman’ın nüfusunun 650 bin olduğu, Organize Sanayi Bölgesi ile kent merkezindeki onlarca, hatta yüzlerce derneğin bulunduğu Batman’da hafta sonları bu takımın müsabakalarına kaçımız destek vermekteyiz? Bu başarının zor elde edilebileceği aşikârken hepimizin bu kadar ilgisiz ve duyarsız olması da ayrı bir tartışma konusu.

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Batman Engelliler Spor Kulübünün mücadelesinde bütün Batmanlıların yanı sıra resmi kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve STK'ların desteği olmalı. Çünkü bu takım sadece engelli bireylerin değil, bütün Batmanlıların takımıdır. En çokta bedensel engelli kardeşlerimizin bu desteğe ihtiyacı varken onları yalnız bırakmamamız ve onlara destek olmamız hepimizin vazifesidir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları