16 Aralık 2018 - Pazar

KİRALARDA İNSAFLI DAVRANILMALI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Ülkemiz genelinde bilindiği gibi her ne kadar hükümet yanlıları ekonomik krizin olmadığını iddia ediyorlar ise de krizin en çok esnafı, işçiyi, memuru ve özellikle asgari ücretli ve emekliyi can evinden vurduğu gerçeğini kesinlikle göz ardı etmemek gerekir. Böylesi zor bir dönemden geçildiği için özellikle esnaflarımızın hem çek ve senetlerini ödeyememe durumunu da göz önünde bulundurarak mülk sahiplerinin kiralarda en azından zam yapmamaları ya da aşırı kiralarda indirime gitmeleri son derece yararlı olacaktır. Nitekim Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, konuya ilişkin bir açıklama yaparak kira artışlarına dikkati çekti. Kaplan, “Özellikle fırıncı esnafımız başta olmak üzere esnafımızın çoğunluğu gelen zamların bir kısmını yansıtmayarak kendi kazançlarından fedakarlık ettiklerini ve bunun yanı sıra da özellikle mülkiye sahiplerinin de esnafımızın bu fedakarlığına karşın bir jest yaparak kiralarına zam yapılmaması yönünde karar almalarını beklemekteyiz” dedi.  

Başkan Kaplan’ın söyledikleri son derece mantıklı ve esnafın zor şartlarına bir nevi rahatlatma getirmeleri açısından mülk sahiplerinin gereken anlayışı göstermeleri gerektiğine işaret etti. Son derece zorlu bir ekonomik krizin geçtiği böylesi bir dönemde yardımlaşmanın da ön plana çıkmasında büyük yarar olacaktır. İnsanların zor günlerini atlatabilmelerine karşı vicdan sahibi insanların gereken katkıyı sunmaları son derece etik bir karar olacaktır. Bunu Batmanlı mülk sahiplerinin mutlaka nazarı itibare alarak kiraları ya indirme, ya da zam yapmama gibi bir erdemlilik içine girecekleri umudunu taşımaktadır Batman esnafı. Ben böylesi bir durumda sağduyunun galip geleceğine inanıyor, mülk sahiplerinin konuya ilişkin gereken hassasiyeti ortaya koyacaklarına  inanıyorum. Böylece esnafımızın gönüllerinde taht kuracaklar. Gereken katkıyı sunmuş olacaklar ki bu da bir ilk olarak tarihe geçecektir. Umudumuzu, esnafın böylesi sıkıntılı bir süreci mülk sahiplerinin göstereceği anlayışla rahat bir şekilde geçirecekleri umudunu taşımaktayız.

KÜÇÜKKAYA’DAN YEREL BASINA DESTEK ÇAĞRISI

FOX TV’nin başarılı sunucusu  gazeteci İsmail Küçükkaya, yerel basının içinde olduğu zor dönemle ilgili olarak bir kampanya başlattı. Ülkede yaşanan ekonomik krizle  birlikte katlanan kağıt ve kimyasal malzeme girdilerinden  ötürü darboğaza giren yerel basının onlarcası kapanırken, çoğu da kapanmamaya direniyor. Renkli sayfalarından ödün veren  ve sayfa  sayısını düşürerek ayakta durmaya çalışan yerel basına FOX TV Haber Programcısı İsmail Küçükkaya’dan destek geldi. Büyük sıkıntılar yaşayan yerel gazetelerin kapanma noktasına geldiğini hatırlatan Küçükkaya, “Evlerimize, işyerlerimize gerekirse abone olarak yerel gazeteler desteklenmelidir” dedi.

‘Her eve, her işyerine  bir yerel gazete alalım’ kampanyasına başlayan Küçükkaya’dan destek çağrısına yanıt gün geçtikçe büyüyor. Yerel basının imkansızlıklar içinde olduğu, vasıflı gazetelerin ilanla ayakta durabildiği, ilan hakları olmayan gazetelerin de kendi imkanlarıyla yayın yaptığı ve kapanmamak için mücadele ettikleri savaşını vermekteler. Bu çığlığı gören ve duyan Küçükkaya, özellikle  maliyet fiyatlarının artmasıyla birlikte büyük zorluk içerisine giren yerel gazetelere destek çağrısında, ‘Her gün, herkes bir yerel gazete alsın. Yerel basının ömrünü uzatalım’ kampanyası dalga dalga büyüyor. Yerel basın dostu gazeteci İsmail Küçükkaya’nın  bu anlamlı kampanyasını yereldeki tüm işadamları, esnaf ve sivil toplum örgütlerinin de, yerel basının desteklenmesi konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları