01 Ekim 2017 - Pazar

GELEN GİDENİ ARATMAMALI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının merkezden değiştirilmesi kararı ile başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İlimiz Ak Parti il ve ilçelerde değişiklikler yapılmaya başlanırken İl Başkanı Diyaettin Uçar’ın istifasıyla Batman’da kimin Ak Parti İl Başkanı olacağı konusu gündemin en başında yer almaya başlamış bulunmaktadır. Batman Ak Parti il Başkanlığı’na bir çok adayın olduğunu biliyoruz. Koltukların ve makamların gelip geçici olduğu gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Yeni seçilecek olan Ak Parti il Başkanının bu ilde hiçbir ayrıştırıcıya girmeden görevini en iyi şekilde yapması hepimizin olmazsa olmaz beklentilerinden biridir. Gelenin gideni aratmaması hepimizin ortak dilek ve temennisidir. Bu ilde yaşayan insanların tümünün fikri ve zikrinin bir olması asla mümkün değildir. Bizden olmayana hayat hakkı yok zihniyetiyle hareket etmenin hiçbir yararı olmadığı bilinen bir gerçektir. Seçilecek Ak Parti il Başkanının bu ilde fikri ve zikri ne olursa olsun partisinden olursa da, olmazsa da gelen vatandaşa sadece bu ilin bir vatandaşı gözü ile bakma erdemliliğini göstermesidir.

Bunu belirtirken sakın kendi partisine karşı mali vecibelerini yerine getirmesin demek istemeyiz. Elbette ki partisinin menfaatleri doğrultusunda hareket etme gibi bir sorumluluğu olacaktır. Ancak benim demek istediğim sadece bu ildeki vatandaşın da sorunlarına ve isteklerine lakayt olmamasıdır. Bu nedenle Ak Parti il Başkanı olacak hemşerimizin hiçbir ayırım yapmadan hem partisine, hem de ildeki vatandaşları karşı sorumluluk bilinciyle yaklaşım göstermeli ve görevini de kesinlikle ihmal etmemelidir diye acizane bir tavsiyede bulunma gereğini duydum.

BATSO SEÇİMLERİ

7 Ekim 2017 tarihinde yapılması kararlaştırılan ancak KHK ile tüm illerde Nisan 2018 tarihine ertelenen BATSO seçimleri için bilindiği gibi birçok aday ortaya çıkmış projelerini gazetelerden manşetlerde verip bir heyecanlı yarışı başlatmışlardı. KHK ile ertelenen seçimler sonrasında BATSO adaylarının birden sessizliğe gömülmelerine bir anlam veremedim. Ben aday olan hemşerilerimizin geniş bir zamana ertelenen bu süreç içinde de projelerinin tanıtımını yapmaları ve bir köşeye çekilip seçim tarihini beklememelerini tavsiye ediyorum.

Aday olan hemşerilerimizin kendilerini daha iyi tanıtması gerektiğini, projelerinin insanlarımız tarafından daha yakından tanınması açısından sessiz kalmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bu yüzden adayların sadece seçimi beklemeye koyulmalarının kendilerine hiç bir yarar sağlamayacağını düşünüyorum. BATSO bir şehrin ana damarlarından biridir. Kendi ilinin Ticaret ve Sanayi Odası’nı yönetecek olan hemşerilerinin neler başarabileceğinin bir göstergesi olan projelerini halka tanıtmaktan kaçınmamaları gerektiğini sadece hatırlatmakta yarar gördüm. Buna rağmen aday olanların Nisan ayını beklemeye koyulma gibi bir niyetleri de olsa buna da saygı göstereceğimizin bilinmesini isterim. Ben Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan BATSO seçimlerinin ilimize ve adaylarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları