15 Mart 2017 - Çarşamba

ESNAFIN YÜZÜ GÜLEMEZ HALE GELDİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

 

Dünya’da, Avrupa’da ve ülkemizde baş gösteren ekonomik kriz kentimizde kendisini en şiddetli şekilde hissettirmeye başlamış bulunmaktadır. Hükümet tarafından her ne kadar cazibe merkezleri adı altında önlem paketleri açılıyor olsa da sıkıntılar her geçen gün kendisini daha bir hissettirmeye başlamış bulunmaktadır. Hükümetin canlandırmak amacıyla uygulamaya koyduğu ekonomik paketler ne yazıktır ki piyasanın canlandırılmasından uzak bir şekilde kalıyor. Batman’da özellikle kiraların ateş pahası olması, zaten ekonomik sıkıntı içinde olan Batman esnafı piyasanın durgunluğu ile büsbütün yitirildikleri umutsuzluğuna kapıldıklarını hissediyor. Öyle bir durumla karşı karşıya kalmış ki esnafımızın iş yerini siftahsız bile kapatmak durumuna düşmüştür. Gerek Gülistan Caddesi ve gerekse de Diyarbakır bulvarındaki iş yeri sahipleri iş yeri kiralarını çoğu zaman ödeyemez duruma düştüklerinden iş yerini kapatmayı bile göze almış bulunmaktadırlar. Ekonomik krizi altında inim inim inleyen esnafımız artık çareyi bankalardan kredi alma durumuna gelmişlerdir. Bankalar da ekonomik kriz altında olan esnafa kredi verip vermemek arasında tereddüt altına düşmüşlerdir. Ne olacak bu durum bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki esnaf kesimi artık umutsuzluğa kapılmış iş yerlerini kapatmakla karşı karşıya kalmış olduklarını hissetmektedirler. Böylesine bir duruma düşen esnafımızın üstelik çare olarak bildikleri banka kredilerini bile artık alamama gibi bir durumla karşı karşıya kalmaları son derece büyük bir talihsizlik olarak değerlendirilmektedir. Düşünebiliyor musunuz bankaların her demde esnafa kredi almaları için yaptıkları çağrılara şimdi bankalar kendilerine kredi başvurusu yapan birçok esnafımıza da ne yazıktır ki olumsuz yanıt vermeye başlamışlardır. Böylece esnafımızın tek umut olarak gördükleri kredileri bile alamaz duruma düşmeleri kentimiz esnafının ne denli güç duruma düştüğünün de bir göstergesi olmuştur. Batman tüketicisi de artık peşin satış dışında bir ürün alamamaktadır. Tabii ki zor durumda olan esnafımızın da peşin çalışma istemi haklı bir gerekçedir. Bir zamanlar şen şakrak iş yerini açın ve güzel bir alışveriş yapan esnafımız bu gün ne yazık ki o günleri arar hale gelmiştir. Dileğimiz hükümetimizin cazip merkezler uygulamalarıyla yüzü bir türlü gülmeyen esnafımızın da yüzlerini güldürecek, onları sıkıntılardan kurtaracak önlemler ivedilikle hayata geçirilip sıkıntılarını gidermeye yönelik girişimlerde bulunmasıdır. Batman’da piyasanın eski canlılığını bulması dileklerimle esen kalınız.

HIRSIZLIK VAKALARI ARTIŞTA

  Kentimizde hırsızlık vakaları her geçen gün bir önceki günü aratırcasına artmakta ve birçok insanın canını yakmaya devam etmektedir. Alınan tüm tedbirlere rağmen önüne bir türlü geçilemeyen hırsızlık vakalarının ilimizde giderek artması son derece üzüntü verici bir durumdur Ev ve işyerlerine dadanan kendini bilmez bu karaktersizler girdikleri işyeri ya da evlerde ne bulup buluşturdularsa alıp götürmekte insanların alın teri dökerek edindiği eşyalarını alıp götüren bu insan müsveddelerine daha ne zamana kadar sabredilecek ve daha ne zamana kadar onlara meydan boş bırakılacak? İlimiz Emniyet yetkililerinin her konuda başarılı çalışmaları var ancak özellikle hırsızlık vakalarında gereken önlemi bir türlü alamamaktadır. Bu yüzden bundan da cesaret alan bu hazıra konmayı kendine meslek edinenler de diledikleri gibi hareket etmekte ve soyulmadık ev ya da işyeri bırakmamakta kararlılık göstermekteler. Birçok hırsızlık mağduru vatandaşımız da artık evinde bile nöbet tutmaya başlar hale getirilmiştir. Evine gelip mahrem yeri olan yatak odalarına kadar girme cesaretini gösteren bu kendini bilmezlere gereken cezai müeyyide uygulanmadığı müddetçe bunların önü kesilemeyecek ve insanlarımızın canını yakmaya devam edeceklerdir. Dileğimiz hırsızlık vakalarının asgariye indirilmesi ve buna teşebbüs edenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları