22 Mayıs 2022 - Pazar

''SİZDEN BİRİ OLACAĞIM''

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

1990 Yılında il statüsüne kavuşan Batman'da  bugüne kadar 14 Vali görev yaptı. Bu süre zarfında halkla iç içe olan ve sıra dışı Valilerin isimleri hala bir çok oluşum ve sohbetlerde iyilik ve güzellikle anılmakta. (Hani derler ya yaptığınla anılırsın diye)  Bu olay sadece Valiler için geçerli değil,  bölgeye gelen tüm görevliler, iş insanları ve vatandaşlar için geçerli bir durumdur. Aslında gidenin arkasında da konuşmanın doğru bir şey olmadığını da biliyorum ama ne yazık ki son günlerde basınımızda tek konu ve gündem Valiler kararnamesiyle Malatya'ya atanan  Vali Hulusi Şahin ve Edirne'den Batman'a atanan Vali Ekrem Canalp'ın yeni görevlerine Batman kamuoyunda adeta gündemin birinci maddesi halini aldı!

Elbette her yöneticinin kendine has duruşu, ilke ve prensiplerinin yanında halkla iç içe olması ve halkla beraber olması. Geçtiğimiz hafta ayağının tozuyla geldiği Batman'da makamına uğramadan Diyarbakır caddesi güzergahında Koçerler kahvesindeki vatandaşlarla konuşan, yaşlı ve gençlerle buluşan kentin yeni  Valisi Ekrem Canalp'ın basın açıklamasındaki sözleri Devletin şefkatli  yüzünü ifade eden sözlerdi. Basın mensuplarına konuşan Vali Canalp’ın, ''Sizlere en büyük sözüm halkla beraber, halkla olmak ve sizlerden biri olmaktır '' sözleri kendine olan güveni ve vatandaşlara olan sevgi ve saygısını ifade ediyordu.  Dediğim gibi 32 yıl önce il statüsüne kavuşan Batman'da görev yapan bir çok Vali ve kamu görevlisi Batman ve bölge insanının mert, sıcak kanlı ve samimiyetinden asla kuşku duymadı. Batmanlı da asla Devleti ve büyüğüne karşı saygısızlık yapmadı.  Batman'a gelen bir çok kamu ve sağlık görevlisi bu kente kuşku ve tedirginlik içerisinde gelirken, tayinleri çıktığında Batman'dan ayrılmak istemedikleri ve giderken bile duygu dolu düşüncelerle ayrıldıkları hepimizin malumu.

HİZMETİ DE, AKSAKLIĞI DA YAZMAK LAZIM

Yazımın başında da belirttiğim gibi gidenin arkasında konuşmak prensibimin olmadığını belirtmiştim. Ama yaşadığımız şehrin gelişimini, aksaklıklarını ve gerçeğini de görmezden gelmek doğru bir hareket olmadığının altını çizmek istiyorum. Kentin yeni Valisi Ekrem Canalp'ın göreve başlamasıyla meslektaşlarımızdan kimi önerilerini, kimi tecrübelerini kimi de kendini öve öve anlatmaya çalıştı. Önceki  Vali ve bir çok yetkili Batman basınının güçlü ve gür sesli bir yapısından söz ederken Batman basını ne yazık ki gücünün farkına varmadan günü geçirmenin çabasında! Bir önceki Valimiz sayın Hulusi Şahin'in 3,5 yıllık görevi boyunca kente büyük hizmetler yaptığını  günü gelince biz de bu hizmetlere sevinerek haberleri sütunlarımıza taşıdık. Yeri gelince de hizmetlerin yetersizliğini dillendirdik. Vali beyin bazı STK'lar ile basın arasındaki randevu sorunu ile Batman'daki basın mensuplarıyla sadece iki kez toplantı düzenlediğini kaleme almıştık. Başta bizlerin yanlışı ve eksiği olduğu gibi herkesin yanlışı da eksiği de olabilir. Bunu hepimiz kabullenmeliyiz. Ama sizler bir yerde kamu görevi yapıyorsanız STK ve halktan kopuk olamazsınız. İletişim kurmazsanız elbette sağlıklı kararlar da alamazsınız. Eğer görevinizi yapıyorsanız doğrudan yana olmalısınız. Birileri alınır veya incinir diye yazmamanız, çizmemeniz en büyük  eksiğiniz olur.

Malatya'ya atanan Vali Hulusi Şahin, halk arasına karışmaz, mahalle ve sektör buluşmalarıyla vatandaşla mesafeliydi.  3,5 yıl buyunca kendisini takip eden gazetecilerin ismini tek bir defa bile teneffüs etmediğini belirtmek istiyorum. Özellikle Batman'daki yeşil alan ve parklara yapılan yatırımlar ve Petrolspor gerçeği Vali Şahin’in en büyük artıları olarak bilinecek. Geçtiğimiz hafta Batman'daki Valilik ve Belediye Başkan Vekilliği görevine başlayan yeni Valimiz Sayın Ekrem Canalp'ın, ''En büyük sözüm sizden biri olacağım'' sözleri, makamına geçmeden yaşlıları, sadece makamda değil, Valilik bahçesine çıkıp vatandaşı dinlemesi, Sabahın 05.00'in de Belediyeye geçip brifing alması yeni bir dönemin de başlangıcı oldu. Tecrübeli ve görev aşkıyla dolu yeni Valimizin kimsenin önerileri ve övgülerine ihtiyacının olmadığını belirtmek istiyorum.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları