16 Haziran 2019 - Pazar

Batman sağlık alanında yatırım istiyor

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

600 Bin nüfuslu Batman'da sağlık alanındaki tesislerinin yetersizliğinden sıkıntılar yaşamakta. Özel  hastanelerinde desteğiyle bölge il ve ilçelerin yanı sıra Kuzey Irak bölgesindeki vatandaşlara sağlık hizmeti sunan Batman sağlık alanında yatırım istiyor. Kentte yıllardır yeni yapılacak hastane projesi bir türlü hayata geçirilemedi. Batman'daki tüm özel ve devlet hastanelerindeki doktor ve sağlık çalışanlarının yoğun çabası takdire şayan. Kadro olarak 7/24 hizmet çabasındaki sağlıkçılar gece-gündüz demeden şifa dağıtıyor ama ne yazık ki bina ve yatak yetersizliğinden büyük sıkıntılar yaşanmakta.

Kentin nüfusu 80'li yıllarda 50 bin iken şehrin tek hastanesi olan Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi (SSK)  hala aynı binada hizmet vermekte... Hastanenin koridorlarının bile polikliniğe çevrilmesine rağmen yer sıkıntısı yaşanmakta. Hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşayan hastalar, kalabalığın arasında zaman zaman fenalık geçiriyor. Hastane koridorlarında yürümek, hatta nefes almak bile imkansız.

Her yıl farklı eklemelerle büyütülmeye çalışılan hastane artık kullanılamaz halde. Bina olarak bile 50 yılını dolduran bu hastane hizmet veremez halde. Gece-gündüz hizmet veren bu kurumun artık yenilenmesi gerekmez mi. Batman Bölge Devlet Hastanesi dibindeki yeni hastane inşaatı yıllardır sürmekte. Geçtiğimiz aylarda Haziran ayında bitmesi planlanan bu hastanenin bitimi başka bahara kalacak gibi...

Batman son yıllarda sağlık yatırımları açısından gerilerde olan bir il. Kentte ciddi sorunların başında da sağlık yatırımları geliyor. Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde  günlük binlerce hastanın akınına uğraması koridorlarda uzun kuyrukların oluşması şehirde sağlık alanında sıkıntının göstergesi değil midir? Batmanlı vatandaşlar tarafından yeni hastane binalarının bir an önce tamamlanması isteniyor.

DAHA FAZLA CAN YANMADAN ÖNLEM ALINSIN

Bir çok kazaya neden olan Siirt çevre yolu ölümlü kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor Sık sık yaşanan kazalarda birçok kişinin yaşamını yitirdiği ve adeta ölüm yolu haline gelen bu güzergah tehlike saçmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde çevre sakinleri, olaya tepki göstererek belli noktalara üst geçit yapılmasını istemişti.

Geçtiğimiz hafta 13 yaşında fırında çalışan Şahir Uysal adındaki genç aynı güzergahta aracın altında kalarak hayatını kaybetti. Ömrünün baharında kazada yaşama veda  eden 13 yaşındaki Şahin, Siirt çevre yolunda hayatını kaybeden ilk kişi olmadığı gibi son kişide değildi. Şehrin en hareketli ve tehlikeli olan bu güzergahta kazalar göz göre göre gelmekte. Çevre yolunda acilen önlemlerin alınması şart.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları