03 Ağustos 2017 - Perşembe

BATMAN’A FUAR ALANI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Nüfusu 500 bine dayanan karayolu ve havayoluyla ulaşımı sorunsuz olan, Batman kent merkezinde irili-ufaklı yüzlerce imalatçısı olan, elit otellere sahip, bir çok giyim ve gıda markalarıyla, turizmiyle, şehir dinamiklerine sahip nihayet bir fuar alanına sahip oluyor. Batman Üniversitesi öğrenci sayısının 15 bin üzerinde olması esnaf, sanayici, özel hastaneler kısacacı tüm Batmanlılar için sevindirici bir haber…

Tüm çevre illerin vazgeçilmezi olan fuar alanları o şehrin ekonomisi ve tanıtımı için büyük bir pazar sayılır. Batman yıllardır bu alandan geri kaldı. Bundan böyle kitap, yapı, tarımsal, kültürel, sanatsal fuarlara ev sahipliği yapılacak.

Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un talimatlarıyla Nevruz alanı olarak bilinen alan fuar alanına dönüştürülüyor. Altyapı çalışmalarına başlanılan Batman Belediyesi şehirlerarası otobüs terminali bitişiğindeki 38000 metrekarelik alanın altyapı çalışmalarına start verildi. Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekipleri stablize ile asfalt çalışmalarının yanı sıra üst yapı çalışmalarını da yapacak. Fuar alanının tamamlanmasıyla Batman’da yapılacak birçok sektör ürettikleri ürünlerini iç ve dış piyasaya tanıtım ve satış yapabilecek. Fuar alanına destek veren tüm emeği geçenleri şimdiden kutluyoruz. Temennimiz alanın Batman’ a yakışır olması ve biran önce bitirilmesi ümidiyle…

FACİAYA DAVETİYE

Açıldığı günden beri birçok kazaya sebep olan GAP ile Belde mahallesini birbirine bağlayan metraj olarak düşük oluşu sebebiyle birçok aracın geliş ve gidişine engel oluyor. Onlarca aracın takıldığı üst geçit kazalara adeta davetiye çıkartıyor.

Siirt ve Diyarbakır yönünden gelen yüklü bir çok aracın takıldığı köprünün büyük bir faciaya neden olacağı an meselesi… Geçtiğimiz günlerde bir çok saman yüklü kamyon ile iş makinelerinin çarptığı köprüye yetkililerin seyirci kalmasına da anlam verilemiyor! GAP ile Belde mahalle sakinleri; “Gözümüz önünde her gün kazalar yaşanıyor, bu görüntülerin yetkililere ulaşmasına rağmen bir önlemin alınmaması bizleri düşündürüyor. Tek korkumuz bir gün büyük bir facianın yaşanacağıdır” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları