05 Kasım 2017 - Pazar

YEREL BASINIMIZIN GURURU KAYMAKAM TANRISEVEN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Başta Diyarbakır’ın Çınar ilçesi, daha sonra sırasıyla Yatağan, Alanya ve en son olarak da İzmir-Tire Kaymakamlığını yapan hemşerimiz ve bir zamanlar yerel basımızın olmazsa olmazlarından biri olan Hasan Tanrıseven kardeşimiz ailesini ziyaret etmek için geldiği Batman’da bilindiği gibi ayrım yapmaksızın tüm basın mensubu arkadaşlarımızı ziyaret ederek bir bakıma ahde vefasını göstermiştir. Yıllarca beraber görev yaptığımız hemşerimizin bizleri ziyaret etmesi ve geçmişin hatıralarını yad etmesi bizleri oldukça memnun etmiştir. Başarılı devlet adamlığı grevlerinde halkın arasına katılıp onların dert ve sorunlarını dinlemesi kendisini halkın gözünde daha bir saygın kılmıştır.

Alanya’dan İzmir’in Tire ilçesine atandığında Alanya halkının kendisini ne kadar sevdiğini yaptıkları harika bir uğurlama töreni ile göstermiştir. Halen Tire Kaymakamlığı görevini büyük bir başarıyla sürdüren hemşerimizin Tire halkı tarafından da çok sevildiğini görüyor ve böylesine iyi intibalarla halkın gönlünde yer edinen hemşerimizle gurur duymamak mümkün mü? Kısa da olsa geldiği ilimizde tüm basın mensubu meslektaşlarımızla nostaljiyi yaşatması ilkesini büyük takdire şayan olarak görmekteyiz. Başarılı görevi ile halkın takdirlerine mazhar olan Kaymakamımız, hemşerimiz Hasan Tanrıseven’i ilerleyen zaman süreci içerisinde Valilik görevine yükselmesini diliyor, kendisine üstün başarı ve sağlık dolu yıllar diliyorum.

MÜTEAHHİTLERİN TERCİHİ GÜLTEPE…

Yaklaşık bir yılı aşkın hareketliliğin olmadığı Batman’da tüm sektörlerde durgunluğun yaşandığı hepimizin malumu. Özellikle piyasalara en büyük canlılığı yaşatan inşaat sektörü duruşa geçmiş durumda. Nedeni ise hepimizin malumu havamania. Her ne kadar Hasankeyf yolu üzerindeki köyler imara dahil edilmişse de müteahhit ve inşaat sektörünün inşaat alanı bütün yatırımların merkezi Gültepe ve Çamlıtepe’de. İmara açılan Kuyubaşı ile Hasankeyf yolu üzerindeki Akça (Tilmiz)deki arsaların imar yeri olarak belirlenen alanlara yüksek kat verilmesine rağmen müteahhit ile inşaat sektörünün ilgisin çekmiyor. İmar çalışmalarının sürdüğü bu bölgeye inşaat sektörü sıcak bakmıyor.

Bir çok resmi kurum ve kuruluşun yer aldığı altyapı sorunu olmayan Gültepe ve Çamlıtepe semtleri yatırımcıya daha cazip geliyor. Ekonominin can damarı olan inşaat sektörü havamania sorunundan ötürü aylarca Batman ekonomisini de vurmuş durumdadır. Demir, çimento, mobilya, mermer gibi birçok üretici firmanın yanı sıra inşaat alanında çalışan işçisi de iş yapamaz duruma gelmiş bulunmaktadır. Bu yüzden yetkililerin, havamania konusunda ivedi olarak gereken kararı almaları kaçınılmaz olmuştur. Alt yapısı olmayan yerlere inşaat sektörünün ilgisinin olmayacağı ve bu yüzden alt yapı sorunun da bir an evvel çözümlenmesi gerektiğini özellikle vurgulamakta yarar görüyorum. Yetkilerin konuya gereken hassasiyeti göstereceği umuduyla esen kalınız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları