28 Mayıs 2017 - Pazar

DİLENCİLER BATMAN’I MESKEN TUTUYOR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman yıllardır dilencilerin adeta meskeni haline gelmiştir. Nedendir bilinmez ama ülkemizin hiçbir yerinde ya da ilinde böylesine dilencilere dilenmelerine olanak sağlanmaz.

Batman onlar için adeta bulunmaz bir il haline gelmiştir. Nedenini bilemem ama Batman’da denetimlerin olmamasını en büyük nimet olarak gördükleri için Batman tercihleri oluyor. Hiçbir ilde dilencilerin böylesine rahat bir şekilde dilenmelerine izin verilmediği gibi  o ilde barınmalarına dahi izin verilmez ve şehir dışına çıkarılırlar. Söz konusu Batman olunca ne yazıktır ki denetimden hoşlanmayan, denetimi boş veren yetkililerin olduğu bir Batman elbette ki dilenciler için cazip bir il olacaktır.

Bu yüzden özellikle bu konuda tüm sorumluluk Belediye Zabıta ekiplerine düşmektedir ve ne yazıktır ki Zabıta ekiplerimiz denetimlerini arada bir yapmaya kalkışıyor ve aralıksız denetim yapmadıkları için de dilenciler doğal olarak yine mesleklerini rahatlıkla icra ediyorlar. İhimiz insanlarını son derece rahatsız eden, özellikle küçük çocukları duygu sömürüsü olarak kullanan bu haksız kazanç elde etmenin peşindekilere ertık gereken önlem mutlaka ama mutlaka alınmalıdır.

Batman uzun yıllardır dilencilerin mekanı haline getirilmiş ve bu da Batman halkını son derece rahatsız etmektedir. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte mevcut dilencilerin yanı sıra çevre illerden gelecek dilencilerle Batman tamamen dilenci istilasına uğrayacaktır. Bu yüzden Belediyemizin Zabıta ekiplerinin şimdiden önlem almaları ve gelecek olan dilencileri Batman’a sokmamaları ilimiz yararına son derece olumlu bir tutum olacaktır.

Batman gerçek manada merhametli insanların yaşadığı bir ildir. İşte bunu çok iyi algılamış olan dilenciler Batman’a gelip rahatça dilenmeyi kendilerine olmazsa olmaz hale getirmişlerdir. Rahmetli olmak, iç alemin temiz olması güzeldir ama bunun sömürü haline getirilmesine de kesinlikle karşı olduğumuzu ifade etmekte yarar vardır.

Bu nedenle iyi niyeti kalp güzelliğini ve Allah korkusunu içinde besleyen Batman halkının, dilenciler tarafından duygu sömürüsüne uğramalarına karşı olduğumuzu ifade etmekteyiz. Belediye Zabıta ekipleri görevlerini aralıksız bir şekilde sürdürür ve dilencilere gereken önlem titizlik haline getirilirse sanırım Batman bu beladan kurtulacak ve halkımız her gün avuç açıp halkı duygu sömürüsü ile duygulandıranlardan kurtulacaklardır diye düşünüyorum. Batman dilencilerin cazip merkezi olmamalıdır. Batman cadde ve sokaklarda bağdaş kurup dilenenlerin mekanı olmamalıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları