17 Mart 2024 - Pazar

KAZANAN BATMAN OLSUN

KAZANAN BATMAN OLSUN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerdeki hareketlilik daha da artıyor. Parti Belediye Başkan adaylarının belirlenmesinden sonra sahaya inen adaylar çalışma tempolarını daha da arttırırken, ilçelerdeki seçim yarışı had safhada. Uzun yıllar önce yapılan seçim çalışmalarının heyecanı çoktan bitmiş durumda. 80 ve 90'lı yıllarda yapılan seçimlerin havası günler, hatta aylar öncesi başlardı. Ardı ardına tutulan seçim lokalleri, davul-zurnalı açılışlar, araç konvoyları ilçe ve köylerdeki vatandaşların kent merkezine akın akın gelmesi esnafında adeta can simidi haline gelirdi.

BATMAN BÜYÜK YATIRIMLAR HAK EDİYOR

Uzun yıllar önce bölgenin sayılı şehirlerinden olan Batman, yaşanan tüm acılara ve olumsuzluklara rağmen gelişip büyüdüyse bile bir çok alandaki yatırımlardan nasibini ne yazık ki alamadı. Daha önceki yıllara kadar özellikle imarda büyük duraklamalar yaşandı. Duraklamaların yanı sıra gelişi güzel inşa edilen yapılar kenti daha da yaşanılmaz hale getirdi. Kentin en yeni ve gelişen bölgelerinden olan Gültepe, Belde, Çamlıtepe ve GAP mahallesindeki yapışma trafik başta olmak üzere bir çok olumsuzluğu da beraberinde getirmiş durumda.

Son bir kaç yıldır kentin yerel yönetimi yeşil alan ve parklar başta olmak üzere bir çok alandaki sosyal donatıları hayata geçirdi. Özellikle Esentepe bölgesinde bulunan sağlıklı yaşam alanı, Karabağ parkı, Kent meydanı ve Batman çayı kenarında bulunan İstiklal parkı Batmanlılara nefes aldıran projeler oldu. Kentin farklı alanlarında yapılan buna benzer park ve mesire alanlar göz ardı edilemeyecek hizmetlerdir. Hafta sonunda Hasankeyf yolunda bulunan ve hizmete açılan hayvan barınak ve tedavi merkezinin de bölge illerinde ender bulunan yatırımlardan biri olduğunu da ifade etmek isterim.

Bu yazdıklarımız sadece bir kaç başlıktan ibaret ve küçümsenmeyecek yatırımların olduğunu ifade etmek istesem bile Batman bunların daha fazlasını hak ediyor. Bu eserlere imza atanları gönülden kutlarken, nüfusu gittikçe katlanan Batman hem sosyal donatı, üretim ve istihdam alanında da büyük yatırımları hak ediyor. Evet yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala bir çok siyasi partinin Belediye Başkan adayları sahada, hatta bu çalışmalara Parti Genel Başkanları da dahil oldu. Belediye başkan adaylarına destek için Türkiye'deki bir çok ilde mitinglere katılan Genel Başkanlarının bölge illeri ve Batman ziyaretleri de sürüyor.

Pazar Günü Batman'a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ardından 20 Mart'ta Nevroz Bayramını kutlamak için DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın ziyareti bekleniyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman ziyareti ise 27 Mart'ta gerçekleşecek. Seçimlere adım adım yaklaştığımız şu günlerde Batman'daki Belediye Başkan adayları da projeleriyle seçmenlerin karşısına çıkıyor. Günlerdir sahada olan HÜDAPAR Batman Milletvekili ve Başkan adayı Serkan Ramanlı projeleriyle her kesimi kucaklayacağının altını çize çize ifade ediyor.

AK Parti adayı ve inşaat mühendisi olan Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan ise sahaya en erken inenlerden ve projeleriyle gündem oluşturan isimlerdendir. DEM Parti de günlerdir süren tartışmaların ardından kentin farklı noktalarında açılan seçim lokalleri ve esnaf gezileriyle çalışmalar start aldı. DEM Partide Belediye Eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün'ün partiden ihraç edilmesi tepkilere neden olurken, diğer Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük ve yöneticiler sahadaki çalışmalarına hız verdi. Bütün adayların ortak görüşü güçlü bir kadro ile Batman'a hizmet etmek ve Batman’ı hak ettiği yere getirmek istediklerini gözlemledim. Sonuç olarak seçimi kim kazanırsa kazansın hedefleri Batman'a kazandırmak olmalı.

Güzel günler dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları