13 Mayıs 2018 - Pazar

VAATLER FURYASI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 2 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Her seçim döneminin nakaratları yine sahnelenmeye başladı. Gerek Cumhurbaşkanı seçimi ve gerekse de Milletvekili seçimi için 24 Haziran’da yapılacak  erken genel seçim için adaylar bol keseden atmaya başladılar ama bunların hiç birinin olmayacağını da çok iyi bilmekteyiz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı adayları kesinleştiği için önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir manifestoyla başladı vaatlere akabinde Meral Akşener 4,5 milyon vatandaşın bankalara olan borçlarını satın alacaklarını beyan etti. Ardından CHP adayı Muharrem İnce, her aileye bir ev her eve bir iş vaadinde bulundu.

Bu tür vaatlerin geçmişte de yapıldığını biliyoruz ama ne yazık ki hiç birinin gerçekleştiğine tanık olmadık. Sadece oy kapmadan öteye gitmeyen bu vaatlerle yıllardır vatandaş uyutuldu ve istenileni elde ettiklerinden sonra vatandaşın nasıl bir kenara itildiğine de tanık olduğumuzu biliyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu tür oyunlara gelmeyeceğini ve verilen vaatlere kesinlikle kanmayacağına inanıyorum.

Bu kadar vurdumduymazlık, yıllarca yapılamayanı seçim malzemesi olsun diye sıraladıkları vaatler sanırım abesle iştigalden öteye gidememektedir. Yapamayacağınız, başaramayacağınız vaatleri vermeyin istiyor bu millet. Umutlandırdığınız vatandaşa daha sonra hayal kırıklığını reva görüyorsunuz da şimdiden bol keseden atıp tutuyorsunuz. Bizler artık vaatlere inanmayan bir toplum olmuşuz da bundan sadece siyasetçilerin haberi yokmuş. Oy kapma yarışı başlamıştır.

Tüm siyasetçilere ve adaylara sesleniyoruz. Yapamayacağınız vaatleri lütfen sıralayıp durmayınız. İktidara geldiğinizde bunu gerçekleştirmeme gibi bir durumla karşı karşıya kalırsanız vatandaşa verilecek hiç ama hiçbir mazeretiniz olmayacaktır bilesiniz. Verilen vaatleri ve sözleri göz ardı ederseniz millet sizi asla affetmeyecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları