18 Nisan 2018 - Çarşamba

RAHMETLE ANYORUZ…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

8.Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının 25. Yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. 6 yıllık başbakanlık döneminde Türkiye’de ekonomik alanda bir dizi yapısal reformlarla imza atan, birçok alanda değişimler yaratan ve kalıcı projelere imza atarak tüm ülke insanının kalbinde yıkılması mümkün olmayan bir sevgiye mazhar olan merhum cumhurbaşkanımızın ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyor onun bıraktığı eserlerle kalbimizde yer edinmiş ölümsüz bir insan olarak yad ediyoruz. GAP’a büyük önem veren dönemin sorunlarına farklı bakış açısıyla yaklaşım gösteren Özal, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişiminde büyük rol oynamıştır. Çankaya’nın şişmanı dediler, tonton yakıştırmasını yaptılar ama o her zamanki hoşgörü anlayışıyla bunlara aldırmaksızın ülkesini muasır devletler seviyesine çıkarmanın mücadelesini vermeye devam etti. Onun döneminde işçisi, emeklisi, çiftçisi altın dönemlerini yaşadı. Halkın sevgisini kazanma adına gereken her türlü özveriyi ortaya koymaktan asla çekinmedi. Güney doğu Anadolu bölgesine su ve toprak kavramlarının geliştirilmesi amacıyla “Güney doğu Anadolu Projesi” GAP 1989 ‘da hazırlanan master planı ile tarım sanayi ve ulaştırma Eğitim-Sağlık ve kentsel alt yapı yatırımlarını da içine alan bölgesel kalkınma projeleriyle merhum Cumhurbaşkanımız Özal’ın çok önem verdiği bu projeler bölge halkının gelir düzeyinin artmasına yaşam standartlarının önemli bir seviyeye ulaşmış olmasına tanık olmuşuzdur. Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye’nin kapılarını dünyaya açan Özal, Tek kanallı TV sayısını da katlanarak çoğaltmaya vesile olmuştur. Siyah beyaz ekranlardan renkli ekranlara da geçme memnuniyetini de onun döneminde kavuşmuştuk. Sağlık, Ulaşım, İthalat ve ihracatın ne olduğunu göstermişti. O Türkiye’nin çağ atlayan bir lideriydi.

ÖZALIN BATMAN SEVGİSİ

Güneydoğu Anadolu bölgesine son derece büyük önem veren merhum cumhurbaşkanımız Özal, Batman’ı apayrı bir sevgi ve ilgisi vardı. Nitekim onun döneminde batman ve Şırnak’ı il yaparak bunu gösteren ender liderlerden biriydi. Batman Özal döneminde altın çağını yaşamış ve il olduktan sonra da bölgenin en tercih edilen bir ili olma olanağına kavuşmuştu.Onun gerek batman’ı ve gerekse de Güneydoğu Anadolu bölgemize yapacak çok daha büyük istekleri olacaktı ama talihsiz bir kalp krizi onu aramızdan alıp götürdü. Onu hastaneye götürdükleri zaman hastane önünde biriken vatandaşlar üzgünlükleriyle bir TV kanalına röportaj veriyorlardı Hiç unutmam kucağında bir bebeği ile hastane önünde bekleyen bir annenin söyledikleri hala kulaklarımda çınlar ne demişti uzatılan mikrofona o anne “ ben Özal’ın dönemini yaşadığım için son derece mutluyum ancak şu kucağımdaki bebeğim onun dönemini yaşayamayacak diye de son derece üzgünüm” diyerek kucağındaki çocuğunun Özal dönemini yaşayamayacağı için gözyaşlarına boğulmuştu. Bir kez daha ölümünün 25. Yıl dönümünde kendisine Allahtan rahmet diliyor, mekanının cennet olmasını yüce Allahtan diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları