13 Aralık 2021 - Pazartesi

Sağlık hizmetlerinde son sürat ve Trabzon aşkı!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

        60 Yıllık geçmişe sahip  Batman, kuruluşundan bu yana yapılan hastaneyi ayakta tutmaya çalışıyor. Batman ilçe iken bile  bu hastane vardı.  60 yıl önce yapılan ve SSK Hastanesi olarak adlandırılan sağlık mahallesindeki bu hastane tam 60 yıldır tamir ve bakımla ayakta tutulmakta. Oysa ki, Batman ülkemizde ve bölgemizde büyüyen ve gelişen bir il. Petrolün başkenti olan Batman'a bu gecekondu hastane  hiç yakışmıyor ama. Doğma-büyüme Batmanlı olan veya uzun yıllar önce bu kentte yaşayanlar o yılları çok iyi bilirler. O yıllar hasta olan veya hastası olanlar muayene olabilmek için sabahın erken saatlerinde, daha doğrusu sabah namazıyla kalkıp  fiş almak için kuyruğa girerlerdi. Muayene olduktan sonra bu seferde ilaç almak için uzun kuyruklarda beklerlerdi. Evet, aradan tamı tamına 60 koca yıl geçmesine rağmen kentin bir çok alanında değişimler yaşanırken ne yazık ki bu hastanede hiçbir değişim ve gelişim yapılamadı.

        Arada bir ismi değişen, arada bir lavabolarının polikliniğe dönüştürülen, arada bir dış boyası yapılan ve makyajlarla tam 60 yılını dolduran bu hastane girişine temelsiz ve kolonsuz eklemelere yeniden başlandı. Oysa 3 yıl önce Batman'a atan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ile AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarıyla bu hastanenin kent merkezinde oluşu itibariye mevcut hastanenin yıktırılıp yerine yeniden bir dal hastanesi açıklamalarında bulunmuşlardı. Aradan üç yıl geçmesine rağmen dal hastanesi ile bir gelişme olmadığı gibi hastanenin mevcut adı olan Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ismi 'Batman İluh Devlet Hastanesi' olarak değiştirilerek yeniden hizmete sunulmuş oldu. Yarım asrı geçmiş haliyle Batmanlılara hizmet veren bu hastane temelsiz ve kolonsuz gece kondu tarzındaki eklemeleriyle ihtiyaca cevap veremiyor. Kısacası Batman bunu hak etmiyor.

TRABZON AŞKI

         Geçtiğimiz sezon kötü bir gidişatla lige başlayan Batman Petrolspor ard arda aldığı kötü sonuçlarla ligde adeta ecel terleri dökmeye başlarken, yaşanan pandemi sonucu ligde kalabildi. Yeni sezona grubun hiçbir takımına nasip olmayan bir bütçeyle, yapılan transferlerle şampiyonluğa şartlanan bu takım kendi evindeki bir çok maçı bile kazanmakta zorlandı. Sezon başından bu yana namağlup unvanını sürdüren Batman Petrolspor Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği  Belediye Kütahyaspor'a farklı bir skorla yenildi. Sezon başından beri yerel basında çıkan en ufak bir eleştiriyi bile hazmetmeyen teknik direktör, yerel basınla iletişimi olmayan kulüp yöneticileri çareyi maç öncesi bol bol galibiyet primi vadetmekte! Oysa bir takımın para ve prim için oynamadıkları gereğini unutmaktalar.

        Batman yerel basın mensuplarının ve ulusal basın temsilcileri  yağmur-çamur demeden takımın tüm maçlarını  gazeteleri ve ulusal basına taşırken bu emekleri de hiçe sayılmakta. Geçtiğimiz gün Trabzon'dan davet edilen basın mensupları yine kulüp yöneticileri tarafından paşalar gibi karşılandı. Uysa yıllardır bu kentin tüm sorunlarını avucu gibi bilen Batman'daki yerel basın mensuplarının emekleri hiçe sayılmakta. Yerel basına değer vermeyen yetkililerimizin tutumunun hiçte etik olmadığını belirtmek istiyorum. Pazar günkü maç için Batman'a davet edilen Trabzonlu  gazetecilerin Petrolspor'un 5-1'lik mağlubiyet destanını nasıl işleyeceklerini de merak ediyorum doğrusu.

        Umarım bu kötü sonuçtan ders çıkarılır.

        Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları