23 Nisan 2017 - Pazar

BATMAN SERBEST PİYASA MI?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman’da bulunan alışveriş merkezlerinin raflarındaki fiyatlar her gün aşırı değiştiriliyor ve bir önceki fiyatın iki katı fiyatlar etiketlere yansıtılıp vatandaşı sömürme taktikleri devam ediyor. Denetim mekanizmasının hiç işlemediği ilimizde isteyen istediği fiyatı ekleyerek vatandaşın alım gücüne darbeler indiriyor. Tüketici tamamen sömürülüyor da yetkili ve denetim mekanizmasını uygulamakla sorumlu kişiler ne yazık ki kış uykusunu tercih edip tüm bu haksızlıklara seyirci kalıyor.

İlimiz adeta her isteyenin istediği fiyata ürününü satma serbestliği içine sokulmuştur. Batman denetimsiz bir il olmuşta vatandaş ne yazıktır ki, temel ihtiyaçlarını fahiş fiyatlarla almak zorunda bırakılmıştır. Zaman zaman bu denetimsizliği dile getirir yetkililerin kulaklarını çınlatırız ama heyhat bunu dinleyen yahut görevi icabı bunu ciddiye alan bir merciye bu güne kadar ilimizde rastlayamadık.

Nedendir bilinmez ama gerek ilimiz genelinde ve gerekse de sokak aralarında üstü açık gıda ürünleri teşhir edilip satılmaktadır. Vatandaşın sağlığına önemli bir şekilde zarar veren bu ürünlerin satışına neden engel olunmaz akıl karı değil. İlimizin Elma sokağına uğrayanlar buranın adeta bir mezbahaya çevrildiğini görürsünüz. Açıkta satılan sakatatları hortumlarla yıkayanları mı görürsünüz, açıkta satılan peynirlerin etrafa saçtığı kokuyu mu içinize sindirirsiniz? Böylesine başıboş bırakılmış bir şehri dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Burası Batman yani her isteyenin ürününü istediği fiyata satma serbestliğine açıkta satılan gıdaları görmezlikten gelen denetim mekanizması yetkililerinin vurdumduymazlığına tanık olursunuz.

Burada 500 bin insan yaşamaktadır. Bu insanların istihdamsızlıktan belleri kamburlaşmıştır. Buna bir de her satıcının ürününe istediği zaman zam yapıp vatandaşı sömürme serbestisini eklerseniz bu insanların ne denli sömürüldüğüne de tanık olursunuz. Yazıktır, günahtır. Bir ilin halkına bunca haksızlığı reva görenlere dur denilmediği sürece gözleri para hırsıyla dolanları kesinlikle engelleyemezsiniz.

Bu nedenle ilimizdeki denetimle yetkili kurum yetkililerini bir kez daha insanlarımız adına görevlerini yapmaya davet ediyor, bu halkın daha fazla sömürülmesine müsaade edilmemesi yönünde sıkı bir denetimi hayata geçirmelerini diliyoruz. Batman’ın başı boş bir il olmadığın her isteyenin istediği fiyatla ürün satamayacağını artık gösterme zamanı gelmiş geçmiştir. Bu konuda hassasiyet gösterip denetim mekanizmasını hayata geçireceklere şimdiden vatandaşlarımız adına teşekkürü bir borç bileceğimizi vurgulamak isterim. Vatandaşımızın da genel isteği budur. Lütfen artık ilimizin başı boş olmadığını da gözleri para bürümüş aç gözlülere gereken yanıtı veriniz.

BU PROJE HAYAT VERECEK

Mesire alanlarından yoksun Batmanlı vatandaşlar piknik yapmak için hafta sonları soluğu  çevre il ile  ilçelerdeki sosyal tesis ve mesire alanlarında alıyorlar. Yıllarca Batman bu sıkıntıyı çekti-durdu.  Batman’da yaşayan herkes çok iyi bilir. Bahar ve yaz aylarında herkes ailesiyle birlikte piknik yapmak ister.  Yani hafta sonlarında gidilebilecek yer bulamayan vatandaşlar haftanın yorgunluğunu atmak için çoğu zaman Kozluk, Malabadi, Sason ve Nusaybin beyaz suya kadar yolculuk yaparlar.

DİKA ile Batman Valiliği tarafından yapımı süren devasa bir piknik alanı yıl içerisinde tamamlanacak. Kıra dağında 498 dönümlük alanda mükemmel bir alan yapılıyor. Bu devasa piknik alanında artık Batmanlılar rahatça dinlenip gönül rahatlığıyla misafirlerini ağırlayabilecek ve piknik yapabilecek. Batman’a 8 kilometre yakınlıktaki Kıra dağı, kentin adeta oksijen deposu olacak. Kısacası bu proje Batman ve Beşiri ye hayat verecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları