19 Haziran 2022 - Pazar

BATMAN'IN BİLET ÇİLESİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Nüfusu 600 bini aşan Batman bazı olumsuzluk ve eksikliğine rağmen bölgede kent kültürüne kavuşmuş ve adından övgüyle söz ettiren bir il. Kente kamu görevi yapmaya  gelen bir çok görevli ve kent yöneticilerinin de işaret ettiği önemli bir konu. Yaşanan bir çok olumsuzluğa rağmen günden güne gelişen ve büyüyen Batman elbette çok daha iyi yatırım bekler konumda. Sağlık ve işsizlik alanında istenilen düzeyde olamayan Petrol Kenti ne yazık ki uçak sefer sayısında da sınıfta kalan iller arasında.

Uzun zamandan beri sıkıntısı çekilen, özellikle Yaz dönemlerinde daha da öncelikli sorun haline gelen uçak seferleri vatandaş ve esnafı da zorda bırakmakta. Türkiye'deki öncelikli gündem maddesinin elbette ekonomi olduğunu biliyor ve bire bir yaşamaktayız. Gittikçe artan hayat pahallılığı işçi, memur, esnaf ve emekliye nefes aldırmazken günden güne de bu yangının ateşi büyümekte. Nasıl ki ülkemizde ekonomi ülkenin birinci gündem maddesi durumunda iken Batman'da da durum bu.

Gündem ekonomi.  Batman'da elbette sorun  ve çözüm bekleyen onlarca sorunun yanında ikinci gündem maddesi uçaklardaki sefer sayısının yetersizliği ve uçuk bilet fiyatları. Daha önceden Batman'dan Antalya ve İzmir seferlerinin kaldırılması, Batman-Ankara ve İstanbul  sefer sayısının yetersiz oluşu Batmanlı vatandaşları çevre illerdeki havaalanlarına yönlendirmesi büyük bir eksiklik ve haksızlık değil midir? Batman'da yer bulamayan ve hastası olan bir çok vatandaş komşu il Diyarbakır, Siirt ve Mardin Havaalanlarına giderek Ankara ve İstanbul'a uçmak zorunda kalmakta.

Yaşanan pandeminin ardından Batmanlı mobilyacı, konfeksiyoncu, gelinlikçi, ayakkabı, deri ve onlarca sektördeki esnafın yanında Batmanlı iş insanları, işletme ve mağazaları için mekik dokuduğu İstanbul’da benzeri piyasalardan temin edeceği ürün ve malzeme bağlantıları elbette kaçınılmazken, uçak sefer sayıları yetersizliğinden işlerini takip edemez hale gelmekte.  Bu hafta başında gündem yaptığımız Batman'daki uçak sefer sayısı ve bilet pahalılığını çeşitli Oda Temsilcileri ile esnaflarla bire bir görüştük.

Son günlerde İstanbul ve Ankara'ya bilet bulamayan hastası ve işleri icabı gitmek zorunda olduklarını belirten vatandaşlar, çevre illerden uçtuklarını bununda kendilerini ciddi anlamda sıkıntıya bıraktığını dillendirirken Batman'ın sahipsiz bir olduğunu da sözlerine kattılar. İçinde bulunduğumuz Haziran ayında bilet fiyatlarının 1.200-1.500 lira,  Temmuz ayının ilk haftası ve bayram arifesindeki bilet fiyatlarının da 2 bin lira bandında olması  2 veya 3 kişilik bir ailenin sadece uçuş bedelini ve seyahat bedelini siz hesaplayın.  Yetkililerin, uçakların Avrupa, turizm beldeleri ile sezon beldelerine yöneldiğinin ardından Batman'da bu sıkıntılar yaşanırken Diyarbakır, Mardin ve Van illerinden günlük olarak onlarca uçak sefer sayısı yapılmakta.

Diyarbakır, Mardin ve Van illerine yapılan uçak sefer sayılarıyla bu beldelerdeki tarihi ve turistik alanları inanılmaz sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyor ve bir çok mekandaki alışveriş-konaklamalar da şehrin ekonomisine katma değer katmakta. Bu şehirlerdeki esnaf ve iş insanı, sabahın erken saatinde olan ilk uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara'daki ticaretini görüp aynı akşam kentine dönme imkanına sahip iken Batman'da işler tam tersi! Konu ile ilgili araştırmamız esnasında bir çok iş insanı ve STK temsilcileri dahi genel merkezlerinde yapılan toplantı ve konferanslara uçak bileti bulamadığından dolayı katılamadıklarını bile açıkladılar. Lütfen, artık 600 bin nüfuslu bu ilin vatandaşları, iş insanları, esnafı ve yüzlerce kamu çalışanı memurlarının çığlığına kulak verin. Uçak seferlerinin arttırılması ve ek seferlerin yapılması için çaba gösterin.   

Güzel bir hafta dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları