22 Eylül 2019 - Pazar

ANIZ KABUSU BİTECEK GİBİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman kenti belki de son yılların en temiz Eylül ayını yaşıyor. 12 ayın en güzel mevsimi olan Eylül ayı Batman'ın adeta kabusu haline gelmişti…

İŞTE BU

Batman Valisi Hulusi Şahin'in kararlılığı anız kabusunu bitirecek gibi. Yıllardır il statüsüne kavuşan petrol kenti Batman günü birlik projelerle günü atlatmanın sonuncunda adeta sorunlar yumağı haline gelmişti. Yıllardır Batman’ın kangrenleşmiş sorunlarından düğünler sonrası kutlamalar dahilindeki havai fişek ve konvoy kornaları rahatsızlığına son veren Batman Valisi Hulusi Şahin Batmanlıların kabusu haline gelen anız dumanlarını da söndürmede kararlı. Vali Şahin, 'Bismil'deki toplantıda çiftçileri uyararak anızın yakılmamasını, bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini Batman'da bir çok solunum hastasının  olduğunu yakılan anız dumanlarının tamamen Batman'ın üstüne çöktüğünü bununda yazık ve günah olduğunu ifade etti. Yapılan toplantının tarihe geçeceğini hatırlatarak bu işi kökünden çözmeye kararlı olduğunu hatırlatan Vali Şahin, vatandaşların pırıl pırıl, dumansız ve temiz havada ağırlanmasının altını çizdi. Oysa 500 bin nüfusa sahip Batman'da onlarca idareci görev yaptı. Bunların yanı sıra verilen vaat ve sözler hep havada kaldı. Batman'da yüzlerce STK ile dernek bulunuyor. Bunların hangisi mücadele konusunda etkili oldu?

Adeta dernek cenneti haline gelen Batman'da, tabeladan ibaret yüzlerce derneğin şehre katkısı yok. Çevre, ulaşım, sanayi ve eğitim gibi sorunları dillendiren oluşuma rastlamak mümkün değil ama yeri geldiğinde de tüm sorunlara duyarlılık gösterdiklerini Batman için çalışıp katkı sunmayan STK’lara ne demeli? Oysa gerimizde olan onlarca şehir mevcut yatırımlarına her gün yenilerini eklemenin çabasında. Yıllarca havai fişek ve duman altı olan bir kentin insanlarına azap çektiren bir sorunu bile çözemediniz. İnsanların temiz bir hava solumasını bile  sağlayamayanlar şimdi de kendilerine pay çıkarmayı biliyorlar. Oysa ki siz değil, insanların sizi takdir etmesi gerekir. Her Eylül ayı  Batman'ın üstüne kara bir bulut gibi çöken ve günlerce süren  anız dumanlarına son vermekte kararlılığını yürüten Vali Şahin’in Batman'a temiz bir hava kazandırma çabasının zaferle sonlanacağına eminim.

YEREL BASIN ZORDA

Dolar kurundaki artış ile birlikte yükselen kağıt fiyatları yerel gazeteleri neredeyse çalışamaz hale getirdi. Sayfa sayılarının düşürülmesi, gazetelerin renksiz çıkarılması ve son olarak haftanın bir günü çıkmaması gibi önlemler de işe yaramazken, yerel gazeteler bu kez çalışan sayısını düşürmeye gitti. Zor günler yaşayan yerel gazeteler, çalışan sayısında azalmaya giderken bazı gazeteler de neredeyse hiç muhabir bulunmuyor. Durum böyle olunca da işsiz gazeteci sayısında da ciddi artış söz konusu. Ülke genelindeki bir çok vasıflı, vasıfsız gazetenin ekonomik kriz ve girdi fiyatlarından ötürü kapanmayla karşı karşıya. Resmi ilan sayısının düşmesi ve reklamların olmaması yerel gazeteleri sıkıntıya soktu.

Bursa Olay Gazetesi 30 Eylül tarihinde yayın hayatına son verecek. Olay Gazetesi'nin tüm birimlerinin kapanacağı öğrenildi. Gazetenin kapanma gerekçesi olarak; kağıt gazetelerin ömrünü tamamlaması ve ekonomik sıkıntıların olduğu öne sürülüyor. Cavit Çağlar'ın gazete yönetimiyle İstanbul'da bir toplantı yaparak,"Arkadaşlar buraya kadar, ay sonu yayın hayatına son veriyoruz. Üzgünüm" dediği öğrenildi. Bir çok sektörde yaşanan ekonomik kriz ve daralan piyasa basın sektörünü de zora soktu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları